El Mizan fi Tefsir'ul Kur'an: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Polatcan14 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
2. satır: 2. satır:


Genellikle "Mizan Tefsiri" olarak da bilinen eser, 20 ciltten oluşmaktadır.
Genellikle "Mizan Tefsiri" olarak da bilinen eser, 20 ciltten oluşmaktadır.
El-Mizan fi Tefsiri’l Kur’an (Arapça:المیزان فی تفسیر القرآن); daha çok el-Mizan Tefsiri adıyla meşhur olan ve Allame Seyyid Muhammed Hüseyin Tabatabai’nin (hicri şemsi 1281 - 1360) hicri kameri 14. asırda kaleme aldığı bu tefsir, Şii tefsirleri arasında Kur’an’ın en geniş ve en kapsamlı tefsiridir.
El-Mizan fi Tefsiri’l Kur’an kitabında, Kur'an’ı Kur’an’la tefsir etme metodu esas alınmıştır. Bu tefsirin ilmi insafı ve dikkat ve derinliği, Şii ve Sünni ulemalarının bu tefsire teveccüh etmelerine ve Kur’an’ın anlaşılması ve araştırılması alanındaki kaynakların en muteberi olmasına ve onun hakkında çok kısa bir süre diliminde onlarca kitap ve yüzlerce makale ve tezlerin yazılmasına sebep olmuştur.
İcazı Kur’an, Enbiyaların Kıssası, Ruh, Nefis, Duaların Kabul Olması, Tevhid, Tövbe, Rızık, Bereket, Cihad, İhbat, … gibi önemli konuların ilgili ayetlerle dakik ve derinlemesine incelemesi bu tefsirin en önemli imtiyazlarından biridir.
Bu tefsir Farsça, Arapça, Urduca, İspanyolca ve Türkçe dillerine çevrilmiş ve yayınlanmıştır.


{{kitap-taslak}}
{{kitap-taslak}}
==Dış bağlantılar==
==Dış bağlantılar==
[http://www.islamkutuphanesi.com/turkcekitap/online/mizan8/index.htm İslam Kütüphânesi'nde Mizan tefsiri]
[http://www.islamkutuphanesi.com/turkcekitap/online/mizan8/index.htm İslam Kütüphânesi'nde Mizan tefsiri]
http://tr.wikishia.net/view/El-Mizan_fi_Tefsiri%27l_Kur%27an


[[Kategori:Şii tefsirler]]
[[Kategori:Şii tefsirler]]

Sayfanın 08.54, 6 Mayıs 2016 tarihindeki hâli

El Mizan fi Tefsir'ul Kur'an, (Arapça:تفسير الميزان‎, söylenişi: Tefsīr-ul-Mīzān), Şii din alimi Muhammed Hüseyin Tabatabai'nin Kur'an tefsiri kitabıdır.

Genellikle "Mizan Tefsiri" olarak da bilinen eser, 20 ciltten oluşmaktadır. El-Mizan fi Tefsiri’l Kur’an (Arapça:المیزان فی تفسیر القرآن); daha çok el-Mizan Tefsiri adıyla meşhur olan ve Allame Seyyid Muhammed Hüseyin Tabatabai’nin (hicri şemsi 1281 - 1360) hicri kameri 14. asırda kaleme aldığı bu tefsir, Şii tefsirleri arasında Kur’an’ın en geniş ve en kapsamlı tefsiridir. El-Mizan fi Tefsiri’l Kur’an kitabında, Kur'an’ı Kur’an’la tefsir etme metodu esas alınmıştır. Bu tefsirin ilmi insafı ve dikkat ve derinliği, Şii ve Sünni ulemalarının bu tefsire teveccüh etmelerine ve Kur’an’ın anlaşılması ve araştırılması alanındaki kaynakların en muteberi olmasına ve onun hakkında çok kısa bir süre diliminde onlarca kitap ve yüzlerce makale ve tezlerin yazılmasına sebep olmuştur. İcazı Kur’an, Enbiyaların Kıssası, Ruh, Nefis, Duaların Kabul Olması, Tevhid, Tövbe, Rızık, Bereket, Cihad, İhbat, … gibi önemli konuların ilgili ayetlerle dakik ve derinlemesine incelemesi bu tefsirin en önemli imtiyazlarından biridir. Bu tefsir Farsça, Arapça, Urduca, İspanyolca ve Türkçe dillerine çevrilmiş ve yayınlanmıştır.

Dış bağlantılar

İslam Kütüphânesi'nde Mizan tefsiri http://tr.wikishia.net/view/El-Mizan_fi_Tefsiri%27l_Kur%27an