Selin Sayek Böke: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Salpazarlim6161 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
Gokhan85 (mesaj | katkılar)
k Salpazarlim6161 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Mnindibi tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
16. satır: 16. satır:
[[Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri]]'nde [[Cumhuriyet Halk Partisi]]'den İzmir 1. CHP milletvekili adayı seçilmiş ve seçimlerdeTBMM [[TBMM 25. dönem milletvekilleri listesi|25. dönem milletvekili]] olmuştur. Doçentlik yapmıştır ve kendisi evli ve iki çocuk annesidir. CHP Ekonomi Politikalarından sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Parti Sözcüsüdür.
[[Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri]]'nde [[Cumhuriyet Halk Partisi]]'den İzmir 1. CHP milletvekili adayı seçilmiş ve seçimlerdeTBMM [[TBMM 25. dönem milletvekilleri listesi|25. dönem milletvekili]] olmuştur. Doçentlik yapmıştır ve kendisi evli ve iki çocuk annesidir. CHP Ekonomi Politikalarından sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Parti Sözcüsüdür.


Şubat 2016'da başında kayyum olan Bugün gazetesi tarafından 'vaftiz edilmiş' olmakla neredeyse suçlanmıştır.<ref>[http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/478028/Kayyim_in_yonettigi_Bugun_un_son_rezilligi__CHP_Sozcusu_Boke_vaftiz_edilmis.html Kayyım'ın] yönettiği Bugün'ün son rezilliği: CHP Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş</ref> Hakkında yapılan haberleri açıklığa kavuşturmak için yaptığı basın toplantısında ailesinin bir tarafının Müslüman, diğer tarafının Hristiyan olduğunu ve bunu hiçbir zaman saklamadığını, saklaması gereken bir şey olmadığını dile getirmiştir.<ref>Böke: Böyle Bir Açıklama Yapmaktan Ülkem Adına [http://bianet.org/bianet/toplum/172003-boke-boyle-bir-aciklama-yapmaktan-ulkem-adina-uzgunum?utm_content=buffera25fa&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer Üzgünüm]</ref>CHP'de Atatürk krizi bitmeden Selin Sayek Böke krizi başladı. Partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke’nin vaftiz edildiği ve Hristiyan olduğu iddia edildi.
Şubat 2016'da başında kayyum olan Bugün gazetesi tarafından 'vaftiz edilmiş' olmakla neredeyse suçlanmıştır.<ref>[http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/478028/Kayyim_in_yonettigi_Bugun_un_son_rezilligi__CHP_Sozcusu_Boke_vaftiz_edilmis.html Kayyım'ın] yönettiği Bugün'ün son rezilliği: CHP Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş</ref> Hakkında yapılan haberleri açıklığa kavuşturmak için yaptığı basın toplantısında ailesinin bir tarafının Müslüman, diğer tarafının Hristiyan olduğunu ve bunu hiçbir zaman saklamadığını, saklaması gereken bir şey olmadığını dile getirmiştir.<ref>Böke: Böyle Bir Açıklama Yapmaktan Ülkem Adına [http://bianet.org/bianet/toplum/172003-boke-boyle-bir-aciklama-yapmaktan-ulkem-adina-uzgunum?utm_content=buffera25fa&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer Üzgünüm]</ref>
09 Şubat 2016 Salı 12:13

CHP'de şimdi Selin Sayek Böke'nin dini kimliği konuşulmaya başlandı. Ankara bu iddiayı konuşurken Bugün gazetesi muhabiri İzmir Milletvekili Böke'yi telefonla arayıp "Hristiyan mısınız" diye sordu. Bu soruya ne evet ne de hayır diyen CHP sözcüsü "Genel Merkez'e sorun" demekle yetindi. İngiliz The Economist dergisi 6 Haziran 2015 tarihli sayısında yaptığı değerlendirmede " CHP Ermeni kökenli bir avukat olan Selina Doğan ile Arap Hristiyan ve saygın bir iktisatçı olan Selin Sayek Böke'yi aday gösterdi" diye yazmıştı. Böke'nin Hristiyan olduğu iddiaları, dini kimliği CHP'de ciddi rahatsızlık yarattı.

ORTODOKS BİR AİLEDEN

Sayek, ailesi Hatay'ın en köklü ailelerinden olarak biliniyor. Baba Prof. İskender Sayek'in ailesi Rum Ortodoks Kilisesi'ne bağlı bir Hristiyan olduğu iddia ediliyor. Böke'nin dini kimliği CHP'de ciddi rahatsızlık yarattı ve birçok partili "Parti sözcülüğünü Hristiyan birinin yapması yanlış" söylemlerini dillendirmeye başladı. Kılıçdaroğlu, Hataylı Böke'yi seçilmesi garanti olsun diye İzmir'den aday göstermişti.


==Kaynakça==
==Kaynakça==

Sayfanın 09.02, 11 Şubat 2016 tarihindeki hâli

Selin Sayek Böke
Doğum24 Ağustos 1972 (51 yaşında)
Ankara, TürkiyeTürkiye
MeslekAkademisyen ve bürokrat
Siyasi partiCumhuriyet Halk Partisi

Selin Sayek Böke (d. 24 Ağustos 1972[1] ; Ankara ) CHP'li kadın bürokrat ve akademisyen. 1989 yılında TED Ankara Koleji ve 1993 yılında ODTÜ İktisat bölümü’nü bitirdi.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'den İzmir 1. CHP milletvekili adayı seçilmiş ve seçimlerdeTBMM 25. dönem milletvekili olmuştur. Doçentlik yapmıştır ve kendisi evli ve iki çocuk annesidir. CHP Ekonomi Politikalarından sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Parti Sözcüsüdür.

Şubat 2016'da başında kayyum olan Bugün gazetesi tarafından 'vaftiz edilmiş' olmakla neredeyse suçlanmıştır.[2] Hakkında yapılan haberleri açıklığa kavuşturmak için yaptığı basın toplantısında ailesinin bir tarafının Müslüman, diğer tarafının Hristiyan olduğunu ve bunu hiçbir zaman saklamadığını, saklaması gereken bir şey olmadığını dile getirmiştir.[3]

Kaynakça

  1. ^ Selin Sayek Böke röportajı
  2. ^ Kayyım'ın yönettiği Bugün'ün son rezilliği: CHP Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş
  3. ^ Böke: Böyle Bir Açıklama Yapmaktan Ülkem Adına Üzgünüm

Dış bağlantılar