Ticari işletme: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YiFeiBot (mesaj | katkılar)
k Bot: Migrating 2 langlinks, now provided by Wikidata on d:q1269299
Cihatbesik (mesaj | katkılar)
k →‎Şahıs şirketleri: hakiki şahıs sirketleri diye bir tanım yoktur. hakiki şahısın kurmuş olduğu şahıs işletmesi vardır.
2. satır: 2. satır:


==Sermaye şirketleri==
==Sermaye şirketleri==
Sermaye şirketleri olarak adlandırılan şirketlerde anapara ön plandadır. Bu şirketler basit olarak üçe ayrılabilir. Bunlar [[anonim şirket]]ler, [[limited şirket]]ler ve [[sermaye payları bölünmüş komandit şirketler]]dir.
Sermaye şirketleri olarak adlandırılan şirketlerde anapara ön plandadır. Bu şirketler basit olarak üçe ayrılabilir. Bunlar [[anonim şirket]]ler, [[limited şirket]]ler ve [[sermaye payları bölünmüş komandit şirketler|sermayesi payları bölünmüş komandit şirketler]]dir.


==Şahıs şirketleri==
==Şahıs şirketleri==
Şahıs şirketlerinde kuruluş ve devamlılık için ortaklar arasındaki güven esastır. Bu tür şirketler [[hakiki şahıs işletmeleri]], [[adi şirket]]ler, [[kollektif şirket]]ler ve [[adi komandit şirket]]ler olarak dörde ayrılabilir.
Şahıs şirketlerinde kuruluş ve devamlılık için ortaklar arasındaki güven esastır. Bu tür şirketler [[hakiki şahıs işletmeleri|şahıs işletmesi]], [[adi şirket]]ler, [[kollektif şirket]]ler ve [[adi komandit şirket]]ler olmak üzere dörde ayrılabilir.


[[en:Business entity]]
[[en:Business entity]]

Sayfanın 21.56, 8 Aralık 2015 tarihindeki hâli

Ticari işletmeler, insanların oluşturduğu bir pazarın, piyasası olan gereksinimlerini, yani iktisadi anlamda talebi, karşılama ve bu arzdan kâr etme amacı güden kuruluşlardır. İşletmenin tek şahsın girişimiyle kurulması durumunda bu işletme hakiki şahıs işletmesi, birden fazla girişimciyle kurulması halinde ise şirket adını alır. Şirketler yapıları bakımından temel olarak ikiye ayrılır. Bunlar sermaye şirketleri ve şahıs şirketleridir.

Sermaye şirketleri

Sermaye şirketleri olarak adlandırılan şirketlerde anapara ön plandadır. Bu şirketler basit olarak üçe ayrılabilir. Bunlar anonim şirketler, limited şirketler ve sermayesi payları bölünmüş komandit şirketlerdir.

Şahıs şirketleri

Şahıs şirketlerinde kuruluş ve devamlılık için ortaklar arasındaki güven esastır. Bu tür şirketler şahıs işletmesi, adi şirketler, kollektif şirketler ve adi komandit şirketler olmak üzere dörde ayrılabilir.