Ecchi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Dogstar (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
3. satır: 3. satır:


<!-- Yazı -->
<!-- Yazı -->
'''Ecchi''' (ya da ''Etchi'', [[Japonca]] エッチ) [[sıfat]] olarak kullanıldığında "şehevi", "seksi", "sapık", veya "yaramaz" anlamına gelen, [[isim]] veya [[fiil]] olarak kullanıldığında "cinsel ilişki" anlamını taşıyan, [[Japonca]] bir kelimedir. Bu kelime genellikle, Anime ve manga'larda cinsel içerik olduğu zaman kullanılır. Bu tür içerikli anime veya manga'lar karakterler tam çıplak, yarı çıplak veya açık giysili olabilir ancak [[cinsel ilişki]] yoktur.
'''Ecchi''' (ya da ''Etchi'', [[Japonca]] エッチ) [[sıfat]] olarak kullanıldığında "şehevi", "seksi", "sapık", veya "yaramaz" anlamına gelen, [[isim]] veya [[fiil]] olarak kullanıldığında "cinsel ilişki" anlamını taşıyan, [[Japonca]] bir kelimedir. Bu kelime genellikle, Anime ve mangalarda cinsel içerik olduğu zaman kullanılır. Bu tür içerikli anime veya mangalar karakterler tam çıplak, yarı çıplak veya açık giysili olabilir ancak [[cinsel ilişki]] yoktur.


== İçerik ==
== İçerik ==

Sayfanın 14.24, 2 Aralık 2015 tarihindeki hâli

Ecchi türündeki manga ve animelere özgü tipik özellikleri taşıyan karakter çizimi

Ecchi (ya da Etchi, Japonca エッチ) sıfat olarak kullanıldığında "şehevi", "seksi", "sapık", veya "yaramaz" anlamına gelen, isim veya fiil olarak kullanıldığında "cinsel ilişki" anlamını taşıyan, Japonca bir kelimedir. Bu kelime genellikle, Anime ve mangalarda cinsel içerik olduğu zaman kullanılır. Bu tür içerikli anime veya mangalar karakterler tam çıplak, yarı çıplak veya açık giysili olabilir ancak cinsel ilişki yoktur.

İçerik

Ecchi animeler genellikle seyircinin ilgisini çekecek içerik veya çıplaklık içerir, bazen de her ikisini içerir. Ecchi anime bazen de kinayeler ve cinsel espiriler ile doludur. Ecchi anime seks göstermez, en azından seyirci kısmına. Ecchi animeleri genellikle R dereceli (18 yaşından büyükler için), cinsel imalar içeren filmlere benzerler (örnek olarak: Amerikan Pastası).

Ecchi, Hentai'ye benzerlik gösteriyor gibi gözükebilir ama Hentai kadar ileriye gitmez. Terimin hentai kelimesinden gelme olasılığı vardır ama çıkış yeri belli değildir.

İlgili sayfalar