Beyci, Kofçaz: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
35. satır: 35. satır:


== Kültür ==
== Kültür ==
Köyün [[gelenek]], görenek ve [[yemek]]leri hakkında bilgi yoktur.Beyci köyünde insanlar tarafından inanışa göre çeşitli [[kurbanlar]] düzenlenir.Herkes evinden bir parça aş getirir.Daha sonra [[kurbanlar]] pişirilir ve köy halkına dağıtılır.Dışarıdan gelen misafirler de bu [[kurbanlara]] davet edilir.Ayrıca dere kurbanı denilen bir [[kurban]] daha düzenlenir.Bu [[kurbana]] diğer köylerdende insanlar katılır.Her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.
Köyün [[gelenek]], görenek ve [[yemek]]leri hakkında bilgi yoktur. Beyci köyünde insanlar tarafından inanışa göre çeşitli [[kurbanlar]] düzenlenir. Herkes evinden bir parça aş getirir. Daha sonra [[kurbanlar]] pişirilir ve köy halkına dağıtılır. Dışarıdan gelen misafirler de bu [[kurbanlara]] davet edilir. Ayrıca dere kurbanı denilen bir [[kurban]] daha düzenlenir. Bu [[kurbana]] diğer köylerdende insanlar katılır. Her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.


== Coğrafya ==
== Coğrafya ==

Sayfanın 14.19, 1 Mayıs 2015 tarihindeki hâli

Beyci
Harita
Kırklareli
Kırklareli
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlKırklareli
İlçeKofçaz
Coğrafi bölgeMarmara
Nüfus
 (2000)
 • Toplam99
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0288
Posta kodu39700
Resmî site
[1]

Beyci, Kırklareli ilinin Kofçaz ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

Eski ismi Penço Mahallesidir ve bulgar köyüdür.1952'de ismi Beyci köyü olarak değiştirilmiştir ve Tatlipınar köyünün mahallesi olarak kayıtlara geçmiştir ilk olarak.

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Beyci köyünde insanlar tarafından inanışa göre çeşitli kurbanlar düzenlenir. Herkes evinden bir parça aş getirir. Daha sonra kurbanlar pişirilir ve köy halkına dağıtılır. Dışarıdan gelen misafirler de bu kurbanlara davet edilir. Ayrıca dere kurbanı denilen bir kurban daha düzenlenir. Bu kurbana diğer köylerdende insanlar katılır. Her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.

Coğrafya

Kırklareli iline 46 km, Kofçaz ilçesine 20 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri 2013 105
2007
2000 99
1997 94

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2014 - Şinasi Kemaloğlu
2009 - İsmail Hakkı Bodur
2004 - Mustafa Karaca
1999 - Yüksel Şen
1994 -
1989 -
1984 -

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün [[içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Dış bağlantılar

Şablon:Portal