Hristiyan demokrasi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
İdvadimela (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
İdvadimela (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Hristiyan demokrasi''', muhafazakar sağ bir ideolojidir. Bu ideoloji, ülke içinde "hristiyan ilkelerini" uygulama yanlısıdır. Kamu içinde hristiyan ahlakı, geleneği ve adetlerinin, modern ve demokratik bir biçimde uygulanmasını savunmaktadır. Hristiyan demokrasi ideolojisi, muhafazakarlık ve Katolik toplumsal öğretisinin etkisi altında, 19.yüzyılda Avrupa'da ortaya çıkmıştır. Ekonomik olarak ise sosyal piyasa ekonomisini savunur. Latin Amerka'da bu sol ideolojiye dönüşmüşken, Avrupa'daki Hristiyan demokrat siyasi partiler genellikle muhafazakar, liberal ve ılımlıdır.
'''Hristiyan demokrasi''', [[muhafazakar]] [[sağ]] bir ideolojidir. Bu ideoloji, ülke içinde "[[Hristiyan]] ilkelerini" uygulama yanlısıdır. Kamu içinde [[Hristiyan]] ahlakı, geleneği ve adetlerinin, modern ve demokratik bir biçimde uygulanmasını savunmaktadır. Hristiyan demokrasi ideolojisi, [[muhafazakarlık]] ve [[Katolik]] toplumsal öğretisinin etkisi altında, [[19.yüzyıl]]da [[Avrupa]]'da ortaya çıkmıştır. Ekonomik olarak ise sosyal piyasa ekonomisini savunur. [[Latin Amerika]]'da bu [[sol]] ideolojiye dönüşmüşken, [[Avrupa]]'daki Hristiyan demokrat siyasi partiler genellikle [[muhafazakar]], [[liberal]] ve ılımlıdır.


== Bazı Hristiyan demokratik partiler ==
== Bazı Hristiyan demokratik partiler ==
* [[Hıristiyan Demokrat Birliği]]
* [[Şili Hristiyan Demokratik Partisi]]
* [[İşviçre Hristiyan Demokratik Halk Partisi]]
{{Commons category|Christian Democracy}}

== Kaynakça ==

Sayfanın 06.33, 20 Ocak 2013 tarihindeki hâli

Hristiyan demokrasi, muhafazakar sağ bir ideolojidir. Bu ideoloji, ülke içinde "Hristiyan ilkelerini" uygulama yanlısıdır. Kamu içinde Hristiyan ahlakı, geleneği ve adetlerinin, modern ve demokratik bir biçimde uygulanmasını savunmaktadır. Hristiyan demokrasi ideolojisi, muhafazakarlık ve Katolik toplumsal öğretisinin etkisi altında, 19.yüzyılda Avrupa'da ortaya çıkmıştır. Ekonomik olarak ise sosyal piyasa ekonomisini savunur. Latin Amerika'da bu sol ideolojiye dönüşmüşken, Avrupa'daki Hristiyan demokrat siyasi partiler genellikle muhafazakar, liberal ve ılımlıdır.

Bazı Hristiyan demokratik partiler

Kaynakça