Cesare Borgia: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmausBot (mesaj | katkılar)
k r2.7.2+) (Bot: Değiştiriliyor: sr:Чезаре Борџија
Değişiklik özeti yok
6. satır: 6. satır:
Prens Sezar Borgia görünüşte mükemmel bir asilzadeydi. Üstelik prensin Roma'da babası Papa VI. Aleksander gibi sağlam bir dayanağı vardı.
Prens Sezar Borgia görünüşte mükemmel bir asilzadeydi. Üstelik prensin Roma'da babası Papa VI. Aleksander gibi sağlam bir dayanağı vardı.


Ancak Sezar'ın adı kötüye çıkmakta gecikmedi. Kendisinin 20 kadar prens, hükümdar ve kardinali kattlettirdikten başka öz kardeşini öldürdüğü de bir gerçektir. Korkunç serüvenci Sezar Borgia ile kızkardeşi [[Lucrezia Borgia]] zehir uzmanıydılar. Ayrıca iki kardeşin arasında ensest bir ilişki olduğuda bilinmektedir. Sezar Borgia bu nedenden dolayı frengi hastalığına da yakalanmıştır.Bu iki kardeş yüzünden batı avrupada birçok kişi ölmüştür. Sezar'ın kendisi bile babasıyla beraber, davet ettiği bir misafiri zehirlerken kendi zehirlenip ölümden zor kurtulur. Babasınında o yemek yüzünden öldüğü söylenir.
Ancak Sezar'ın adı kötüye çıkmakta gecikmedi. Kendisinin 20 kadar prens, hükümdar ve kardinali kattlettirdikten başka öz kardeşini öldürdüğü de bir gerçektir. Korkunç serüvenci Sezar Borgia ile kızkardeşi [[Lucrezia Borgia]] zehir uzmanıydılar. Sezar Borgia bu nedenden dolayı frengi hastalığına da yakalanmıştır.Bu iki kardeş yüzünden batı avrupada birçok kişi ölmüştür. Sezar'ın kendisi bile babasıyla beraber, davet ettiği bir misafiri zehirlerken kendi zehirlenip ölümden zor kurtulur. Babasınında o yemek yüzünden öldüğü söylenir.


Sezar Borgia [[1507]]'de [[Pampelune]]([[İspanya]])da öldü.
Sezar Borgia [[1507]]'de [[Pampelune]]([[İspanya]])da öldü.


Ayrıca [[Assassin's Creed: Brotherhood]] adlı oyunda da kötü karakter olarak yer almıştır.
Ayrıca [[Assassin's Creed: Brotherhood]] adlı oyunda da kötü karakter olarak yer almıştır.Ezio tarafından Öldürülmüştür.
-->
-->



Sayfanın 18.09, 6 Ekim 2012 tarihindeki hâli

Cesare Borgia

Cesare Borgia (1475 - 12 Mart 1507) Rönesans İtalyasında asker ve siyasetçi.

1475'de Roma'da Kardinal Rodrigo Borgia (sonraki Papa VI. Aleksander ile sevgilisi Vannozza dei Catanei'nin oğulları olarak doğdu. Floransalı yazar Niccolo Machiavelli(Makyavel) Il Principe (Prens) adlı eserinde merhametsiz bir Prensi anlatırken Cesare Borgia'yı örnek almıştır.


Şablon:Link KM