Ölümcül Sular

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ölümcül Sular
Crawl
Film afişi
YönetmenAlexandre Aja
YapımcıCraig Flores
Sam Raimi
Alexandre Aja
OyuncularKaya Scodelario
Barry Pepper
MüzikMax Aruj
Steffen Thum
KurguElliot Greenberg
StüdyoRaimi Productions
Fire Axe Pictures
DağıtıcıParamount Pictures
CinsiSinema filmi
TürüGerilim
Korku
RenkRenkli
Yapım yılı2019
Çıkış tarih(ler)i12 Temmuz 2019 (2019-07-12)
Süre87 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe13–15 milyon dolar
Hasılat91.5 milyon dolar

Ölümcül Sular (özgün ad: Crawl), Michael ve Shawn Rasmussen kardeşler tarafından yazılan bir senaryodan Alexandre Aja tarafından yönetilen bir 2019 Amerikan doğal korku filmi. Yapımcılığını Sam Raimi'nin üstlendiği olay örgüsü, Florida'daki bir Kategori 5 kasırgası sırasında evlerinde mahsur kaldıktan sonra köpekleriyle birlikte timsahlar tarafından avlanan bir kız ve baba olarak Kaya Scodelario ve Barry Pepper'ı konu alıyor.

Aja, 2017'de proje için orijinal spesifikasyon senaryosunu aldı ve bu senaryoyu, bir uzun metrajlı film için tek konumlu stilini, uzunluğunu ve hikâyesini hayal kırıklığına uğrattığını gördükten sonra yeniden yazdı. Crawl daha sonra Mayıs 2018'de resmi olarak duyuruldu ve yapım, görüntü yönetmeni Maxime Alexandre ile Sırbistan'da başladı. Çoğunlukla Belgrad Limanı'nda bulunan bir depo tesisinde çekilen ana çekimler 41 gün sonra tamamlandı. Post prodüksiyon sırasında, film müziği sık sık birlikte çalıştığı Max Aruj ve Steffen Thum tarafından oluşturuldu ve timsahlar görsel efekt şirketi Rodeo FX aracılığıyla CGI kullanılarak oluşturuldu.

Paramount Pictures tarafından dağıtılan Crawl, eleştirmenler için geleneksel film gösterimlerinden çıktı ve 12 Temmuz 2019'da Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Amerikan Sinema Filmleri Derneği'nden "R" notu alan film, 13-15 milyon dolarlık üretim bütçesine karşı 91.5 milyon dolar hasılat elde etti. Yönetmenliği, tempolu temposu ve ana düşmanlarının görsel sunumu için övgüyle, genel olarak olumlu eleştiriler ile karşılandı. Sonuç olarak, film 2020 Fangoria Testere Ödülleri'nde En İyi Geniş Yayın dalında aday gösterildi. Artan spekülasyonlardan sonra Aja, Nisan 2021'de bir devam filminin geliştirilmekte olduğunu doğruladı.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]