İçeriğe atla

Love is in the Bin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Çöpteki Aşk sayfasından yönlendirildi)
Love is the bin
Sanatçı Banksy
Yıl 2018
Boyutlar 101 cm × 78 cm × 18 cm
Çöpteki Aşk resminin bir sokaktaki uyarlama duvar resmi.

Love is in the Bin, (Türkçesi: Aşk çöp kovasında), İngiliz streetart sanatçısı Banksy'nin 2018 yılında bir müzayede sırasında Sotheby's müzayede evinde bir sanat müdahalesinin parçası olarak yarattığı bir sanat eserinin başlığıdır. Sanatçının bir planı uyarınca, müzayedenin asıl nesnesi olan Balonlu Kız başlıklı tablosu, ismi açıklanmayan Avrupalı bir teklif sahibine satıldıktan hemen sonra, orada bulunan seyircilerin gözü önünde, çerçevenin içine gizlenmiş bir parçalayıcı tarafından ortadan ikiye kesilerek dar şeritler haline getirildi. Balonlu Kız tablosu böylece ikiye bölündü ve daha sonra Banksy tarafından yeni bir sanat eseri olarak ilan edildi[1], kısa bir süre sonra da ona yeni adını verdi.[2] Tablo, müzayededen sonra ilk kez 5 Şubat - 3 Mart 2019 tarihleri arasında Baden-Baden'deki Frieder Burda Müzesi'nde sergilendi. 7 Mart 2019 - 2 Şubat 2020 tarihleri arasında Staatsgalerie Stuttgart'ta değişen bölümlerde sergilendi.[3]

Kaynakça

  1. ^ "Latest Banksy Artwork 'Love is in the Bin' Created Live at Auction". Sothebys.com (İngilizce). 11 Ekim 2018. Erişim tarihi: 8 Haziran 2024. 
  2. ^ Zeitung, Stuttgarter. "„Love is in the bin": 60.000 Besucher bei Banksy-Bild in Baden-Baden". stuttgarter-zeitung.de (Almanca). Erişim tarihi: 8 Haziran 2024. 
  3. ^ Zeitung, Stuttgarter. "Stuttgarter Staatsgalerie: Banksys Schredderbild kommt dauerhaft nach Stuttgart". stuttgarter-zeitung.de (Almanca). Erişim tarihi: 8 Haziran 2024.