Yondu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yondu Udonta veya kısaca Yondu, Marvel Comics tarafından yayınlanan Amerikan çizgi romanlarında görünen kurgusal bir karakterdir . Karakterin orijinal versiyonu, 31. yüzyılda türünün hayatta kalan son kişisi olarak tasvir edilmiştir ve Earth-691 olarak bilinen Marvel Multiverse alternatif gerçekliğinden orijinal Guardians of the Galaxy ekibinin kurucu üyesidir.. Earth-691'de Yondu, başının arkasından ve sırtından çıkıntı yapan büyük kırmızı bir yüzgeci olan mavi tenli bir erkek olarak tasvir edilmiştir; öldüren oklarını ses dalgaları aracılığıyla, genellikle ıslık çalarak kontrol edebilen ruhani bir savaşçıdır. Yondu, Vance Astro'ya ve 31. yüzyılda güneş sistemine yapılan Badoon saldırısından sağ kurtulan ve Galaksinin Koruyucuları olarak tanınanlara katıldı. Yondu, Muhafızların bir parçası olarak günümüz Dünyasına seyahat etti ve İntikamcılar'ın onursal üyesi oldu. Orijinal Yondu, hiçbir Marvel Çizgi Romanında solo karakter olarak rol almadı, ancak 1990'dan 1995'e kadar süren Galaksinin Koruyucuları çizgi romanındaki ekibin çekirdek bir üyesiydi.

Yondu
Dosya:Guardians of the Galaxy 44.jpg
Yayım bilgileri
YayımcıMarvel
Hikâyedeki bilgileri
Gerçek adıYondu Udonta
Takım üyelikleriGalaksinin Koruyucuları

Yenilmezler

Yağmacılar
GüçleriUsta Okçuluk

Yayın Süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

Yondu'nun Earth-691 versiyonu ilk olarak Marvel Super-Heroes #18'de (Ocak 1969) ortaya çıktı. Roy Thomas'a göre , tüm orijinal Galaksinin Koruyucuları, Arnold Drake ve Stan Lee arasındaki bir konferansta ortaya çıktı.

Yondu, 2014 serisi Guardians 3000'de orijinal Galaksinin Koruyucuları ekibinin geri kalanıyla birlikte yer aldı. Yazar Dan Abnett, onu ekibin "içgüdüsü" olarak tanımladı.

Yondu'nun Earth-616 versiyonu ilk olarak Star-Lord #2'de göründü ve Sam Humphries ve Javier Garron tarafından yayımlandı. [1] 13 Şubat 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. [1]

Son olarak Yondu Karakter olarak Galaksinin Koruyucuları Serisinde, Yağmacılar'da ve Yenilmezler'de oynadı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "News and features about Marvel Studios | GamesRadar+". gamesradar (İngilizce). 3 Mart 2023. 17 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2023. 
  2. ^ "Yondu Udonta". Marvel Cinematic Universe Wiki (İngilizce). 5 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2023.