Yollarına Kar Mı Yağdı (Sazımızla Sözümüzle 3)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yollarına Kar Mı Yağdı (Sazımızla Sözümüzle 3)
Güler Duman ve Özlem Özdil seri
Yayımlanma11 Ekim 2006
KaydedilmeMart 2006 - Ağustos 2006
TarzTürk halk müziği
Süre49:38
DilTürkçe
ŞirketDuygu Müzik
YapımcıSinan Çelik
Güler Duman, Özlem Özdil kronolojisi
Sazımızla Sözümüzle 2
(2004)
Yollarına Kar Mı Yağdı (Sazımızla Sözümüzle 3)
(2006)
Yollarına Kar Mı Yağdı (Sazımızla Sözümüzle 3) albümüne çekilmiş video klipler
  1. "Nazlı Nazlı (Yollarına Kar Mı Yağdı)"
    Yayımlanma: 13 Ekim 2006

Yollarına Kar Mı Yağdı (Sazımızla Sözümüzle 3) Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın Sazımızla Sözümüzle adını verdiği albüm serisinden yayınlanan üçüncü ve son albümüdür. Duygu Müzik etiketiyle yayınlanan albümü 11 Ekim 2006 tarihinde Özlem Özdil ile birlikte çıkarmıştır.

Musa Eroğlu ile birlikte yayınladığı serinin ikinci albümü Sazımızla Sözümüzle 2 (2004) ile birlikte büyük beğeni topladılar. 2006 yılının ilk aylarında kayıtlarına başladıkları albüm beş aylık kadar bir sürede kaydedildi.[1] Albüm yayınlandıktan iki gün sonra "Nazlı Nazlı (Yollarına Kar Mı Yağdı)" adlı parça yayınlandı olumlu tepkiler aldı. Albümün lansman konserlerinden sonra ikili birlikte konserler vermeye başladı. 2006-2008 yılları arasında birçok radyo ve televizyon programına konuk olarak katıldılar. İkili birlikte albümde yer alan bazı eserlerin müziklerini besteledi. Ayrıca Güler Duman "Demedim Mi Gönül Sana" adlı eserin sözlerini yazdı. Albümde Sefil Selimi, Derdiyok Ali, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Dursun Özdil, Ozan Gezgini ve Aşık Ayhani gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. "Ah Edip Çırpınan", "Üzülme Yarim", "Hani Yaylam" ve "Demedim Mi Gönül Sana" ikilinin yorumlarıyla büyük beğeni topladı. Güler Duman'ın ilkini 1990 yılında yayınladığı Sazımızla Sözümüzle serisinin son albümü olmuştur.

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci albümün yayınlanmasından bir buçuk yıl kadar sonra Güler Duman bu sefer Özlem Özdil ile birlikte projenin üçüncü albümünün kayıtları için stüdyoya girmiştir. Beş ay kadar süren kayıtlar sonrasından albüm tamamlanmıştır. 11 Ekim 2006 tarihinde yayınlanan albüme Yollarına Kar Mı Yağdı (Sazımızla Sözümüzle 3) adı verilmiştir. Albüm yayınlandıktan birkaç gün sonra albümde yer alan "Nazlı Nazlı (Yollarına Kar Mı Yağdı)" adlı parça albümden yayınlanmıştır.[2] Albüm olumlu tepkiler almayı başarmıştır. Albümde on iki parça yer almaktadır. Albümde yer alan "Demedim Mi Gönül Sana" adlı parçanın sözleri Güler Duman'a aittir. Albümde yer alan "Ah Edip Çırpınan", "Üzülme Yarim" ve "Hani Yaylam" gibi eserler büyük beğeni toplamıştır. Albümden sonra Güler Duman ile Özlem Özdil birlikte konserler vermiş, radyo ve televizyon programlarına katılmışlardır. Albümde Sefil Selimi, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Derdiyok Ali, Aşık Ayhani, Ozan Gezgini ve Dursun Özdil gibi sanatçıların eserlerine yer verilmiştir. Albümde Güler Duman'ın seslendirdiği "Oğul Ne Haber" adlı uzun hava olumlu tepkiler aldı.

Parça listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

No. BaşlıkŞarkı yazar(lar)ıBesteci(ler) Süre
1. "Nazlı Nazlı (Yollarına Kar Mı Yağdı)"  Serpil TürkmenoğluMusa Eroğlu 4:01
2. "Ah Edip Çırpınan"  Sefil SelimiSefil Selimi 4:25
3. "Bir Olursak Hür Oluruz"  Derdiyok AliGüler Duman, Özlem Özdil 3:58
4. "Kış Yaşadım Yaza Ayan"  Aşık AyhaniAşık Ayhani 5:00
5. "Çeke Çeke Ben Bu Dertten Ölürüm"  Pir Sultan AbdalAnonim 3:35
6. "Oğuz Ne Haber"  AnonimAnonim 4:56
7. "Üzülme Yarim"  Dursun ÖzdilAnonim 4:33
8. "Cihanı Aleme Kör Gözle Bakma"  Ozan GezginiOzan Gezgini 4:15
9. "Yardan Ayrılmaz"  KaracaoğlanMusa Eroğlu 4:43
10. "Demedim Mi Gönül Sana"  Güler DumanÖzlem Özdil 4:20
11. "Zalım"  Dursun ÖzdilDursun Özdil 3:46
12. "Hani Yaylam"  AnonimAnonim 3:44

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yollarına Kar Mı Yağdı (Sazımızla Sözümüzle 3)". Albüm. Apple Music. Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2022. 
  2. ^ "Nazlı Nazlı (Yollarına Kar mı Yağdı)". Şarkı. Apple Music. 25 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2022.