Yolcular (film, 2008)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yolcular (film, 2008)
Passengers
YönetmenRodrigo García
YapımcıJoseph Drake
YazarRonnie Christensen
Oyuncular
MüzikEdward Shearmur
Görüntü yönetmeniIgor Jadue-Lillo
KurguThom Noble
Stüdyo
DağıtıcıSony Pictures Releasing
Çıkış tarih(ler)i24 Ekim 2008 (2008-10-24)
Süre93 dakika
Ülke
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Kanada
Dilİngilizce
Bütçe$25 milyon[1]
Hasılat$5.8 milyon[2]

Yolcular, (İngilizce özgün adıyla:'Passengers) Rodrigo García tarafından yönetilen, Ronnie Christensen tarafından senaryosu yazılan, Anne Hathaway ve Patrick Wilson'ın başrollerini paylaştığı, 2008 yapımı romantik bir gizem gerilim filmidir. 24 Ekim 2008'de Amerika Birleşik Devletleri'nde TriStar Pictures tarafından ɡösterime ɡirdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Psikoterapist Claire Summers, yakın zamanda yaşanan bir uçak kazasından sağ kurtulan beş kişiye danışmanlık yapmaktadır: yolcular Dean, Norman, Shannon, Eric ve uçuş görevlisi Janice. Ancak Eric, trajediden sonra alışılmadık derecede coşkuludur ve Claire'den diğerleriyle grup seansları yerine onunla bireysel olarak görüşmesini ister. Daha sonra havayolu yetkilisi Bay Arkin ile hayatta kalanların kazayla ilgili farklı anıları hakkında konuşur; Dean kazadan önce bir patlama olduğundan emindir ama diğerleri aynı fikirde değildir. Arkin pilot hatasının sorumlu olduğunu iddia eder. Eric, Claire'e olan ilgisini ifade eder, ancak kız kardeşiyle olan sorunlu ilişkisi gibi onun hakkında kişisel bilgileri biliyor gibi göründüğünde Claire şüphelenir

Dean bir seansı kaçırınca ve bir yabancı hayatta kalanları takip ediyor gibi görününce Norman, havayolunun ihmalkar mekanik arıza geçmişini örtbas etmek için havayolunun hayatta kalan yolcuları hedef aldığı sonucuna varır. Norman aslında kazadan önce hiçbir tuhaf olay hatırlamasa da, Claire'e bir motorun patladığını hatırladığını söyler Daha sonra Eric, dışarıda havlayan bir köpeğe tepki olarak tuhaf davranışlar sergiler ve Claire, danışman rolü ile ona karşı büyüyen kişisel duyguları arasında çelişkiye düşer. Ondan kendisine saldırmayı bırakmasını ister ama nazik komşusu Toni, ona bir şans vermesi konusunda ısrar eder.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Passengers". IMDb. 9 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2023. 
  2. ^ "Passengers (2008)". Box Office Mojo. 26 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  3. ^ "Stacy Grant". IMDb. 9 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]