İçeriğe atla

Yem (film, 2024)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yem (film, 2024)
Something in the Water
YönetmenHayley Easton Street
YapımcıJulie Baines
StudioCanal UK
Dan Films[1]
YazarCat Clarke
OyuncularHiftu Quasem
Natalie Mitson
Nicole Rietsu Setsuko
Lauren Lyle
Ellouise Shakespeare-Hart
MüzikNainita Desai
Harry Peat
Görüntü yönetmeniNiels Reedtz Johansen
KurguPani Scott
Çıkış tarih(ler)i21 Haziran 2024 (2024-06-21)
Süre86 dakika
ÜlkeBirleşik Krallık
Dilİngilizce

Yem (özgün adı:Something in the Water), Hayley Easton Street tarafından yönetilen ve Cat Clarke tarafından yazılan 2024 yapımı bir İngiliz hayatta kalma gerilim filmidir. Film, Karayipler'de bir düğün için buluşan ve kiraladıkları tekne battıktan sonra denizde mahsur kalan bir grup arkadaş hakkında.

Genç bir çift olan Meg ve Kayla, bir randevudan eve dönerken, kendilerine homofobik hakaretler eden bir grup haydut tarafından saldırıya uğrar. Kayla, Meg'e vahşice saldıran ve onu bayıltana kadar tekmeleyen haydutlara hakaret eder.

Bir yıl sonra Meg, Lizzie'nin Cam'in erkek kardeşi Dominic ile düğününü kutlamak için arkadaşları Lizzie, Cam ve Ruth ile buluştuğu Batı Hint Adaları'na gider. Meg'in kendisini kritik bir durumda bırakan saldırıdan bu yana görmediği Kayla'nın da orada olması ortamı garipleştirir.

Düğünden bir gün önce Cam, tatil köylerinden birkaç mil uzaklıktaki gözlerden uzak bir adaya gitmek için bir tekne kiralar. Adaya vardıklarında Cam, Lizzie ve Ruth, Meg ve Kayla'yı sorunlarını konuşmaları için bir sahilde bırakır ve kendileri de adanın başka bir bölgesine giderler.

Kısa bir süre sonra Meg ve Kayla üç arkadaşlarının izini bulur ve barışmış gibi davranırlar. Ruth denizde yüzerken bir köpekbalığı tarafından bacağından ısırılır. Aşırı kanaması olduğu için diğerleri onu tekneye bindirmeye ve tatil köyüne geri dönmeye karar verir. Ancak, eski ve kötü durumda olan kiralık tekne su sızdırır ve batar, grup denizin ortasında, karadan kilometrelerce uzakta mahsur kalır. Ruth'u desteklemek için sahip oldukları tek can yeleğini kullandıktan sonra, Lizzie yüzemediğini açıklar ve destek için bir şamandıraya tutunur. Kısa süre sonra Ruth'un kanından etkilenen büyük bir köpekbalığı etraflarında dönmeye başlar.

Ruth kan kaybından ölür ve grup isteksizce can yeleğini çıkarır ve köpekbalığı tarafından alınmasına izin verir. Kayla yardım için yüzmeye karar verir. O gittikten sonra Lizzie ve Cam, Meg'e saldırıya uğradıkları gece Kayla'nın ona evlenme teklif etmek niyetinde olduğunu açıklar. Cam köpekbalığı tarafından saldırıya uğrar ve yenir.

Lizzie ve Meg birlikte can yeleği ve şamandıraya tutunurken, daha sonra büyük bir yat hızla yanlarından geçer ancak onları suda fark etmez. Lizzie ve Meg yorulup acıktıklarında gece olur ve tepelerinde bir fırtına belirdiğinde yanlışlıkla şamandırayı kaybederler. Meg'in saldırıdan bu yana yaşadığı travma'yı dile getirmesiyle birbirlerine içini dökerler. Meg uykuya dalar, ancak sabah uyandığında can yeleği üzerindeyken kendini yalnız bulur ve Lizzie'nin Meg'e daha iyi bir şans vermek için kendini feda ettiği ortaya çıkar.

Artık tek başına ve birden fazla köpekbalığıyla karşı karşıya olan Meg, üzerinde dinlenebileceği küçük bir kaya çıkıntısı bulur. Gelgit kayayı batırırken, bacağındaki ve elindeki bir kesikten etkilenen köpekbalıkları onun etrafında dönmeye başlar. Kayla, Meg'i köpekbalıklarından kurtarmak için tam zamanında bir kurtarma botuyla gelir. Artık ortak bir travma yaşayan iki kadın birlikte eve gitmeye karar verir.

  1. ^ "Something in the Water at Dan Films". Erişim tarihi: 21 Haziran 2024. 

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]