Yaşayan 110 yaş üstü kişiler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Aşağıdaki liste şu an yaşayan ve supercentenarian olan kişilerdir yaşı 110 veya daha yaşlı olan kişilerdir. Bir kişinin supercentenarian olduğu iddiası, uluslararası bir organ tarafından doğrulanmalıdır. (Gerontoloji Araştırma Grubu veya Guinness World Records) [1]

En yaşlı 100 kişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Adı Cinsiyet Doğum tarihi 26 Temmuz 2021 itibarıyla yaşı İkamet yeri
1 Kane Tanaka[1] K 2 Ocak 1903 118 yıl, 205 gün Japonya
2 Lucile Randon[1], aka Sœur André[2] K 11 Şubat 1904 117 yıl, 165 gün Fransa
3 Maria Kononovich[3] K 27 Mayıs 1904 117 yıl, 60 gün Belarus
4 Jeanne Bot[1] K 14 Ocak 1905 116 yıl, 193 gün Fransa
5 Shigeyo Nakachi[1] K 1 Şubat 1905 116 yıl, 175 gün Japonya
6 Katerina Karnarou[4] K 25 Temmuz 1905 116 yıl, 1 gün Yunanistan
7 Hester Ford[1] K 15 Ağustos 1905 115 yıl, 345 gün Birleşik Devletler
8 Iris Westman[1] K 28 Ağustos 1905 115 yıl, 332 gün Birleşik Devletler
9 Noeme da Silveira Freitas[5][6] K 7 Eylül 1905 115 yıl, 322 gün Brezilya
10 Mina Kitagawa[1] K 3 Kasım 1905 115 yıl, 265 gün Japonya
11 Tekla Juniewicz[1] K 10 Haziran 1906 115 yıl, 46 gün Polonya[a]
12 Anne Brasz-Later[1] K 16 Temmuz 1906 115 yıl, 10 gün Hollanda
Irene Dutton[1] K Birleşik Devletler
14 Marie-Louise Taterode[1] K 17 Temmuz 1906 115 yıl, 9 gün Fransa
15 Minnie Whicker[1] K 24 Temmuz 1906 115 yıl, 2 gün Birleşik Devletler
16 Thelma Sutcliffe[1] K 1 Ekim 1906 114 yıl, 298 gün Birleşik Devletler
17 Louise Schaaf[1] K 16 Ekim 1906 114 yıl, 283 gün Birleşik Devletler[b]
18 Valentine Ligny[1] K 22 Ekim 1906 114 yıl, 277 gün Fransa
19 Natsuyo Kinase[1] K 30 Ekim 1906 114 yıl, 269 gün Japonya
20 Beulah Meloche[1] K 5 Aralık 1906 114 yıl, 233 gün Birleşik Devletler
21 Anonymous of Fukuoka[1] K 17 Aralık 1906 114 yıl, 221 gün Japonya
22 Mitsu Toshima[1] K 5 Ocak 1907 114 yıl, 202 gün Japonya
23 Hama Yasukawa[1] K 19 Ocak 1907 114 yıl, 188 gün Japonya
24 Ellen Goodwill[1] K 2 Şubat 1907 114 yıl, 174 gün Birleşik Devletler
25 Sumie Yabune[1] K 5 Şubat 1907 114 yıl, 171 gün Japonya
26 Honorina Antonia Maria da Conceição[7] K 11 Şubat 1907 114 yıl, 165 gün Brezilya
27 Maria Branyas[8] K 4 Mart 1907 114 yıl, 144 gün İspanya[c]
28 Tame Yamaguchi[1] K 20 Mart 1907 114 yıl, 128 gün Japonya
29 Kano Ebara[1] K 30 Mart 1907 114 yıl, 118 gün Japonya
Kesa Yamada[1] K Japonya
31 Katsuko Nakajima[1] K 8 April 1907 114 yıl, 109 gün Japonya
32 Antonia Valderrama-Ocampo[1] K 11 April 1907 114 yıl, 106 gün Meksika
33 Fusa Tatsumi[1] K 25 April 1907 114 yıl, 92 gün Japonya
34 Yoshi Baba[9] K 3 Haziran 1907 114 yıl, 53 gün Japonya
35 Cecile Klein[10] K 15 Haziran 1907 114 yıl, 41 gün Canada
36 Evangelista Luisa López[11] K 21 Haziran 1907 114 yıl, 35 gün Arjantin
37 Valesca Tanganelli[12] K 7 Temmuz 1907 114 yıl, 19 gün İtalya
38 Marie-Louise Berthelot[13] K 29 Temmuz 1907 113 yıl, 362 gün Fransa
39 Madeleine Chat[14] K 10 Ağustos 1907 113 yıl, 350 gün Fransa
40 Marthe Roch[15] K 19 Ağustos 1907 113 yıl, 341 gün Fransa (Guadeloupe)
41 Ermisna Theodore[16] K 12 Eylül 1907 113 yıl, 317 gün Birleşik Devletler[d]
42 Bessie Hendricks[17] K 7 Kasım 1907 113 yıl, 261 gün Birleşik Devletler
43 Reita Fennell[18] K 20 Kasım 1907 113 yıl, 248 gün Canada
44 Downing Jett Kay[19] K 23 Kasım 1907 113 yıl, 245 gün Birleşik Devletler
45 Hanako Uehara[20] K 28 Kasım 1907 113 yıl, 240 gün Japonya
46 Maria Rață[21] K 1 Ocak 1908 113 yıl, 206 gün Moldova
47 Alice Schaufelberger[22] F 11 Ocak 1908 113 yıl, 196 gün İsviçre
48 Christine Ireland[23] F 19 Ocak 1908 113 yıl, 188 gün Birleşik Devletler
49 Stella Lennox[24] F 31 Ocak 1908 113 yıl, 176 gün Birleşik Devletler
50 Veronika Zsilinszki[25] F 4 Şubat 1908 113 yıl, 172 gün Macaristan[e]
51 Edith Ceccarelli[26] F 5 Şubat 1908 113 yıl, 171 gün Birleşik Devletler
52 Miyo Hatakeyama[27] K 4 Mart 1908 113 yıl, 144 gün Japonya
53 Haru Murai[28] K 8 Mart 1908 113 yıl, 140 gün Japonya
54 Robert Weighton[29] E 29 Mart 1908 113 yıl, 119 gün Birleşik Krallık
55 Violet Davies-Evans[30] K 30 Mart 1908 113 yıl, 118 gün Birleşik Krallık
56 Erna Zahn[31] K 14 April 1908 113 yıl, 103 gün Birleşik Devletler
57 Avicia Thorpe[32] K 16 April 1908 113 yıl, 101 gün Birleşik Devletler
58 Erminia Bianchini[33] K 23 April 1908 113 yıl, 94 gün İtalya
59 Maria Garcia[34] K 29 April 1908 113 yıl, 88 gün Birleşik Devletler[f]
60 Karla Lindholm Jensen[35] K 7 Mayıs 1908 113 yıl, 80 gün Danimarka
61 Marie-Louise Delefortrie[36] K 18 Mayıs 1908 113 yıl, 69 gün Fransa
62 Ruby Staley[37] K 8 Haziran 1908 113 yıl, 48 gün Birleşik Devletler
63 Shigeko Nagatomi [38] K 13 Temmuz 1908 113 yıl, 13 gün Japonya
64 Shiki Fukuda[39] K 1 Eylül 1908 112 yıl, 328 gün Japonya
65 Adele Rodenstein[40] K 3 Eylül 1908 112 yıl, 326 gün Almanya[g]
66 Esther Wittenburg[41] K 27 Eylül 1908 112 yıl, 302 gün Birleşik Devletler
67 Pauline Angleman[42] K 4 Ekim 1908 112 yıl, 295 gün Birleşik Devletler
68 Sarah Lillian Priest[43] K 7 Kasım 1908 112 yıl, 261 gün Birleşik Krallık
69 Dumitru Comănescu[44] E 8 Kasım 1908 112 yıl, 260 gün Romanya
70 Josefine Ollmann[45] K 11 Kasım 1908 112 yıl, 257 gün Almanya
71 Yasue Okai[46] K 25 Kasım 1908 112 yıl, 243 gün Japonya
72 Irving Piken[47] E 20 Aralık 1908 112 yıl, 218 gün Birleşik Devletler
73 Sadako Yamada[48] K 3 Ocak 1909 112 yıl, 204 gün Japonya
74 Harue Kyuma[49] K 4 Ocak 1909 112 yıl, 203 gün Japonya
75 Modesto Lopez Bautista[50] E 17 Ocak 1909 112 yıl, 190 gün Birleşik Devletler[h]
76 Vicenta Prieto Santos[51] K 22 Ocak 1909 112 yıl, 185 gün İspanya
77 Gertrude Kingston[52] K 1 Şubat 1909 112 yıl, 175 gün Birleşik Krallık
78 Saturnino de la Fuente[53][54] E 8 Şubat 1909 112 yıl, 168 gün İspanya
79 Mitsu Katsuta[55] K 18 Şubat 1909 112 yıl, 158 gün Japonya
80 Ruth Grant[56] K 25 Şubat 1909 112 yıl, 151 gün Birleşik Devletler
81 Violet Cave[57] K 28 Şubat 1909 112 yıl, 148 gün Birleşik Devletler[i]
82 Miyo Arae[58] K 2 Mart 1909 112 yıl, 146 gün Japonya
83 Mary Coffey[59] K 20 Mart 1909 112 yıl, 128 gün Birleşik Devletler
84 Matilde Coulter[60] K 30 Mart 1909 112 yıl, 118 gün Birleşik Krallık[j]
85 Moacyr Nunes Barroso[61] E 31 Mart 1909 112 yıl, 117 gün Brezilya
86 Eslin Mulgrave-Collins[62] K 2 April 1909 112 yıl, 115 gün Jamaika
87 Elizabeth Lucas[63] K 5 April 1909 112 yıl, 112 gün Birleşik Devletler
88 Mitsuno Sato[64] K 9 April 1909 112 yıl, 108 gün Japonya
89 Jules Theobald[65] E 17 April 1909 112 yıl, 100 gün Fransa (Martinik)
90 Maria Pereira[66] K 19 April 1909 112 yıl, 98 gün Brezilya
91 Ryu Yamane[67] K 20 April 1909 112 yıl, 97 gün Japonya
92 Teresa Bovo[68] K 22 April 1909 112 yıl, 95 gün İtalya
93 Carmela Villani[69] K 1 Mayıs 1909 112 yıl, 86 gün İtalya
94 Maria Van Hool[70] K 7 Mayıs 1909 112 yıl, 80 gün Belgium
95 Shige Mineshiba[71] K 18 Mayıs 1909 112 yıl, 69 gün Canada[k]
96 Ida Zoccarato[72] K 24 Mayıs 1909 112 yıl, 63 gün İtalya
97 Mary Gibson[73] K 6 Haziran 1909 112 yıl, 50 gün Birleşik Devletler
98 Anne-Marie Papail[74] K 14 Haziran 1909 112 yıl, 42 gün Fransa
99 Maddalena Domenino[75] K 28 Haziran 1909 112 yıl, 28 gün İtalya
Irena Martial[76] K Fransa (Guadeloupe)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac Yaşam süper Doğrulanmış-asırlık 25 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Gerontology Research Group (GRG) Bu listelerde yer alan yaşayan insanların yaşı onaylanmış ve son bir yıl içinde yaşıyor olması gereklidir.
  2. ^ "Sœur André, la doyenne de Fransa, fête ses 116 ans" [Sister André, Fransa's oldest woman, celebrates her 116th birthday]. RTL. 11 Şubat 2020. Erişim tarihi: 11 Şubat 2020. 
  3. ^ Spevak, Daria (24 Ağustos 2019). "«Все мои доктора уже умерли». Как живет самая старая белоруска" ["All my doctors have already died." How does the oldest Beyaz Rusyaian live?]. onliner.by. Erişim tarihi: 16 Ocak 2020. 
  4. ^ Tasos Kokkinidis (29 Temmuz 2019). "Greece's Oldest Woman Celebrates Her 114th Birthday (video)". greece.greekreporter.com. 6 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2019. 
  5. ^ https://www.romanews.com.br/noticias/conheca-noeme-da-silveira-a-mulher-mais-idosa-do-brasil/60314/
  6. ^ https://g1.globo.com/ce/ceara/noticia/2019/11/13/idosa-de-114-anos-mantem-colesterol-e-pressao-estaveis-com-alimentacao-a-base-de-frutas-e-sopas.ghtml
  7. ^ http://www.folhapatoense.com/2019/07/22/idosa-de-112-anos-em-sao-mamede-e-uma-das-pessoas-mais-velhas-do-brasil/
  8. ^ "Las personas con más de 100 años se han multiplicado por 14 desde 1981 en Catalunya" [People with more than 100 years have multiplied by 14 since 1981 in Catalonia]. El Periódico. 18 Ağustos 2019. 13 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2019. 
  9. ^ "頃内の100想以上のお年寄ウは725人" [There are 725 centenarians in the prefecture]. news24.jp. 13 Eylül 2019. Erişim tarihi: 14 Eylül 2019. 
  10. ^ https://montrealtheatrehub.com/2019/05/16/canadas-fourth-oldest-person-to-get-a-special-showing-of-csldss-cabaret/
  11. ^ "La historia de "Angelita" López, la vecina marplatense que cumplió 112 años" (İspanyolca). 21 Haziran 2019. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2019. 
  12. ^ "La preside Valesca Tanganelli è la donna più longeva d'Italia". Il Tirreno. 17 Aralık 2019. Erişim tarihi: 29 Aralık 2019. 
  13. ^ Treille, Germain (29 Temmuz 2019). "La doyenne mayennaise Marie-Louise Berthelot fête ses 112 ans !". Fransableu.fr. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2019. 
  14. ^ Ludovic Berger (12 Ağustos 2019). "L'Auxerroise Madeleine Chat n'aime pas qu'on vienne la voir parce qu'elle a 112 ans". lyonne.fr. 8 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2019. 
  15. ^ Stéphanie Sérac (19 Ağustos 2019). "Esther Roch, doyenne des Antilles françaises : le "moso fê" des Abymes a 112 ans". rci.fm. 1 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2019. 
  16. ^ "Queens woman celebrates 112th birthday". WPIX-TV. 12 Eylül 2019. 29 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2019. 
  17. ^ Dougherty Maulsby, Darcy (8 Kasım 2019). "Happy 112th: Lake City farm wife is oldest Iowan". The Messenger. Erişim tarihi: 8 Kasım 2019. 
  18. ^ Rolheiser, Angie (20 Kasım 2019). "Saskatchewan's oldest person and Melfort resident turns 112". panow.com/. Erişim tarihi: 26 Kasım 2019. 
  19. ^ Boteler, Cody (26 Kasım 2019). "Downing Kay, likely Maryland's oldest resident, turns 112 in Towson". The Baltimore Sun. Erişim tarihi: 27 Kasım 2019. 
  20. ^ "令和元年度百歳以上高齢者の状況等について" [Statistics regarding centenarians] (PDF). Hiroshima Prefecture. 13 Eylül 2019. 27 Kasım 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2019. 
  21. ^ "Maria Raţă are 111 ani şi este cea mai în vârstă femeie din Moldova. În ce constă secretul longevității". CANAL 2 (Rumence). 28 Mart 2019. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2019. 
  22. ^ "Alice Schaufelberger wird 112 Jahre alt" (Almanca). lokalinfo.ch. 8 Ocak 2020. 1 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2020. 
  23. ^ "Christine A. Ireland". courier-tribune.com. 19 Ocak 2020. 1 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2020. 
  24. ^ Brenda DeLacy (30 Ocak 2020). "Salvation Army soldier celebrates 112th with party at Canal View". mininggazette.com. 1 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2020. 
  25. ^ "HÁROM EGYES: KEREK ÉVFORDULÓ". baja.hu. 14 Şubat 2019. 27 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2019. 
  26. ^ Chris Smith (5 Şubat 2020). "Chris Smith: Willits' Edie Ceccarelli, believed to be the oldest native Californian, turns 112". pressdemocrat.com. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2020. 
  27. ^ "秋田県における百歳以上高齢者等の状況について" [About centenarians in Akita] (PDF). Akita Prefecture. 13 Eylül 2019. 12 Ocak 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2019. 
  28. ^ "令和元年度 百歳以上の高齢者の状況等について" [Statistics regarding centenarians] (PDF). Toyama Prefecture. 13 Eylül 2019. 27 Kasım 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2019. 
  29. ^ "Britain's oldest men turn 111 years old". BBC News. 29 Mart 2019. Erişim tarihi: 6 April 2019. 
  30. ^ Jeremy Ransome (29 Mart 2019). "Lincolnshire's oldest resident celebrates 111th birthday in Spalding tomorrow". 6 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2019. 
  31. ^ "111-year-old Celebrates Birthday With Four-Legged Friends". KEYC News 12. 14 April 2019. 27 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 April 2019. 
  32. ^ Hannah McComsey (16 April 2019). "Danville woman celebrates 111 years of life surrounded by family and friends". ABC 13 News. 27 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 April 2019. 
  33. ^ "Festa a Diano d'Alba per i 111 anni di Erminia Bianchini, sua la palma di piemontese più longeval". Alba.it (İtalyanca). 23 April 2019. 8 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 April 2019. 
  34. ^ "111 años de vida: la gallega más longeva no vive en Galicia" [111 years of life: the oldest Galician does not live in Galicia]. La Voz de Galicia. 11 Eylül 2019. 29 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2019. 
  35. ^ Lene Sejerkilde (4 Mayıs 2019). "Danmarks ældste fylder 111 år: Karla fra Herning har levet gennem to verdenskrige og fire regenter". aoh.dk (Danca). Erişim tarihi: 7 Mayıs 2019. 
  36. ^ "Marie-Louise Delefortrie, 111 ans, plus que jamais chef de file des centenaires". lavoixdunord.fr (Fransızca). 18 Mayıs 2019. 23 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2019. 
  37. ^ C.J. Lovelace (8 Haziran 2019). "Family, friends celebrate Ruby Staley's 111th birthday". heraldmailmedia.com. 16 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2019. 
  38. ^ https://www.pref.yamaguchi.lg.jp/press/201909/044426_f1.pdf
  39. ^ "大分)長寿の秘訣「別にない」 111歳の福田さん". asahi.com (Japonca). 4 Eylül 2019. 6 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2019. 
  40. ^ "Gratulation! Älteste Duisburgerin feiert 111. Geburtstag". waz.de (Almanca). 3 Eylül 2019. 23 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2019. 
  41. ^ "Happy 111th Birthday, Esther Wittenburg!". wcfcourier.com. 29 Eylül 2019. 1 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2020. 
  42. ^ "Corte Madera's Pauline Angleman celebrates 111th birthday". www.marinij.com. 4 Ekim 2019. 1 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2020. 
  43. ^ https://www.bournemouthecho.co.uk/news/18026650.sarah-lillian-priest-one-oldest-people-uk/
  44. ^ https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cine-este-dumitru-comanescu-cel-mai-varstnic-cetatean-al-bucurestiului-1150042
  45. ^ https://www.shz.de/lokales/norddeutsche-rundschau/josefine-ollmann-aus-itzehoe-wird-111-jahre-alt-am-11-11-id26302252.html
  46. ^ "110歳の市内最高齢者を表彰しました". city.higashiosaka.lg.jp (Japonca). 25 Ekim 2019. 27 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2019. 
  47. ^ Becher, Brooke (20 Aralık 2019). "111-year-old, believed to be the oldest man in the U.S., celebrates his birthday in Laguna Woods". ocregister.com. 21 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2020. 
  48. ^ http://www.daikyokai.or.jp/img/tayoris/fushio.pdf
  49. ^ http://www.pref.kyoto.jp/kourei-engo/news/press/2019/9/documents/sankou2.pdf
  50. ^ "Teenager Honors Legacy of 110-Year-Old Great-Grandfather". fox40.com. 30 Mart 2019. 1 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2020. 
  51. ^ Casquero, M. A. (22 Ocak 2020). "El 111 cumpleaños de la "superabuela" de Santa Croya bate récords". interbenavente.es (İspanyolca). 1 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2020. 
  52. ^ Ashby, Johnathan (7 Şubat 2020). "At 111, remarkable Gertie is sixth oldest person in UK". newburytoday.co.uk. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2020. 
  53. ^ "La octava persona más longeva de España, el leonés Saturnino de la Fuente, cumple 110 años". europapress.es (İspanyolca). 8 Şubat 2019. 15 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2019. 
  54. ^ "Saturnino de la Fuente, el leonés más longevo al cumplir 111 años" (İspanyolca). 7 Şubat 2020. 21 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2020. 
  55. ^ https://www.townnews.co.jp/0401/2019/09/13/497611.html
  56. ^ http://sullivanny.us/news/care-center-resident-celebrates-110th-birthday
  57. ^ https://www.fox5ny.com/news/harlem-woman-celebrates-110th-birthday
  58. ^ https://www.city.saitama.jp/006/013/005/001/index.html
  59. ^ https://apnews.com/9273f5acac0449dfb106bcfae7ce4172
  60. ^ https://www.borehamwoodtimes.co.uk/news/17587336.shenley-resident-celebrates-her-110th-birthday/
  61. ^ Rocha, Anderson (31 Mayıs 2019). "A vida na quarta idade: mineiro de 110 anos conta os 'segredos' da longevidade". hojeemdia.br (Portekizce). 23 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2019. 
  62. ^ http://jamaica-star.com/article/news/20190404/110-and-counting-supercentenarian-celebrates-birthday-friends-and-family
  63. ^ https://www.heraldstaronline.com/news/local-news/2019/04/elizabeth-lucas-turns-110/
  64. ^ https://www.pref.akita.lg.jp/pages/archive/8721
  65. ^ "110 ans et un trophée pour Jules Théobald". martinique.Fransaantilles.fr (Fransızca). 4 Kasım 2019. Erişim tarihi: 3 Ocak 2020. 
  66. ^ http://www.folhapatoense.com/2019/04/23/mulher-mais-velha-do-vale-do-pianco-faz-110-anos-de-idade/
  67. ^ https://www.pref.yamaguchi.lg.jp/press/201909/044426.html
  68. ^ https://www.ilgazzettino.it/nordest/padova/teresa_bovo_compleanno-4447117.html
  69. ^ https://www.piazzasalento.it/alezio-festeggia-la-sua-supercentenaria-110-candeline-per-nonna-carmela-128578
  70. ^ https://www.hln.be/in-de-buurt/lier/derde-oudste-inwoner-van-het-land-julia-van-hool-viert-vandaag-110de-verjaardag~ab926f82/?referer=https%3A%2F%2Fgerontology.wikia.org%2Fwiki%2FOldest_living_people
  71. ^ http://www.v-shinpo.com/special/6420-special190530
  72. ^ https://mattinopadova.gelocal.it/padova/cronaca/2019/05/24/news/oggi-compie-110-anni-il-segreto-di-nonna-ida-lavoro-e-famiglia-ponte-di-brenta-in-festa-1.32896891
  73. ^ https://www.nj.com/hudson/2019/06/jersey-city-woman-turns-110-on-d-days-75th-anniversary.html
  74. ^ https://www.ouest-Fransa.fr/bretagne/la-boussac-35120/la-boussac-anne-marie-papail-110-ans-doyenne-des-bretons-6404614
  75. ^ http://www.targatocn.it/2019/07/07/leggi-notizia/argomenti/attualita/articolo/a-ceresole-dalba-i-110-anni-di-maddalena-giovenino-e-la-seconda-donna-piu-anziana-del-piemonte.html
  76. ^ https://www.guadeloupe.Fransaantilles.fr/actualite/vielocale/a-110-ans-ti-came-a-encore-la-langue-bien-pendue-543980.php

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Juniewicz was born in Krupsko near Lviv, then in Avusturya-Macaristan, now in Ukrayna.
  2. ^ Schaaf was born in the Grand Duchy of Baden, then part of the German Empire, now in Almanya.
  3. ^ Branyas was born in San Francisco, California, Birleşik Devletler.
  4. ^ Theodore was born in Haiti.
  5. ^ Zsilinszki was born in Kevevara, then in Austria-Hungary, now Kovin in Sırbistan.
  6. ^ Garcia was born in Galicia, İspanya.
  7. ^ Rodenstein was born in Herbesthal, then part of the Prussian Rhine Province, Almanya, today part of the Eupen-Malmedy region, Belçika.
  8. ^ Bautista was born in Meksika.
  9. ^ Cave was born in Barbados, then part of the British Empire.
  10. ^ Coulter was born in İtalya.
  11. ^ Mineshiba was born in Japonya.