Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
SloganAut Viam Inveniam Aut Faciam
Kuruluş2010
Eğitim dil(ler)iİngilizce
DekanProf. Dr. Nilay A. Sakarya
KonumEsenboğa Merkez Külliyesi, B Blok, 2. Kat
Web sitesihttp://isletme.ybu.edu.tr/

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi, 27648 sayılı ve 21 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “6005 Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun” 1. maddesi ile kurulmuştur.

Lisansüstü eğitimine 2011-2012 öğretim yılında Bankacılık ve Finans ile Yönetim ve Organizasyon ana bilim dallarında başlayan İşletme Fakültesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında dört lisans programına öğrenci kabul etmiştir. Bu programlar şunlardır: İşletme, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ile Yönetim Bilişim Sistemleridir.

Misyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBU) İşletme Fakültesi'nin misyonu bilgiyi keşfetmek, korumak ve yaymak, yaratıcılığı özendirmek ve toplumun sosyal, kültürel ekonomik gelişimine katkıda bulunmaktır.[1]

Vizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaliteli, evrensel ve insan odaklı eğitim öğretim programı ile kamu, özel ve sivil toplum örgütlerinde farklı gereksinimlerini karşılayacak birikime sahip yenilikçi, girişimci, rekabetçi ve araştırmacı öğrenciler yetiştirmek, öğrencilerin kariyer gelişimlerine destek olmak, ulusal ve uluslararası düzeyde projeler yürütmek ve bilimsel yayınlar üreterek uluslararası düzlemde tanınırlık kazanmış bir Fakülte olmaktır.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

İngilizce Hazırlık Sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, 4 yıllık öğretim süresine dahil değildir. Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır. Bu programın hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler, aynı adı taşıyan ve öğretim dili Türkçe olan programlara Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun belirlediği kurallara göre ÖSYM’ce yerleştirilebilirler.

Zorunlu Staj[değiştir | kaynağı değiştir]

İşletme Fakültesi öğrencileri için zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır.[2][3]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Misyon ve Vizyon". isletme.ybu.edu.tr. 8 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2020. 
  2. ^ "Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Zorunlu Staj". Milliyet,. 27 Temmuz 2017. 6 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2020. 
  3. ^ "Zorunlu staj ile fark yaratmak istiyoruz". Memurlar.net,. 26 Temmuz 2017. 8 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2020.