İçeriğe atla

Woman of 9.9 Billion

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Woman of 9.9 Billion
Woman of 9 billion
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
TürDram
Gerilim
GeliştirenKBS Drama Bölümü
SenaristHan Ji-hoon
YönetmenKim Young-jo
BaşrolCho Yeo-jeong
Kim Kang-woo
Jung Woong-in
Oh Na-ra
Lee Ji-hoon
BesteciLee Chang-hee
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı32
Yapım
YapımcıJo Yoon-jung
Gösterim süresi35 dakika
Yapım şirketiVictory Contents
Yayın bilgileri
KanalKBS2
Yayın tarihi4 Aralık 2019 (2019-12-04) - 23 Ocak 2020 (2020-01-23)
Dış bağlantılar

Woman of 9.9 Billion (Korece99억의 여자, romanizeGusipgu-eogui Yeoja) Cho Yeo-jeong, Kim Kang-woo, Jung Woong-in, Oh Na-ra ve Lee Ji-hoon'un başrollerini paylaştığı 2019-2020 Güney Kore televizyon dizisidir. 4 Aralık 2019'dan 23 Ocak 2020'ye kadar KBS2'nin Çarşamba ve Perşembe günleri saat 22:00'de (KST) yayınlandı.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi, yanlışlıkla kendini 9.9 milyar nakit parayla bulan ve dünyaya karşı savaşan Jung Seeo-yeon (Cho Yeo-jeong) adlı bir kadının hikayesi.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Babasının şiddet uyguladığı evi terk eder ve istikrarlı bir mutluluk arayışı içinde dolaşır. Hong In-pyo ile tanıştığında mutlu bir aile kuracağını düşünür ama aynı zamanda In-pyo şiddet uygular. Bir gün, her şeye boyun eğdiğinde, 9.9 milyar won çalarak hayatını tersine çevirmeyi hayal ediyor ve ilk seferin aksine, Kang Tae-woo'nun erkek kardeşinin 9.9 milyar won yüzünden ölmesine izin verecek kadar soğuktu. Bu durum ortaya çıktığında, iyi kalbi devreye girer ve ileri geri gider.
Gangdong Polis Karakolu'nda eski dedektif. Bir uyuşturucu davasını araştırırken, rüşvet nedeniyle haksız yere görevden alındı. Şimdi, kurtardığı alçaktan bir iş adamı olan Oh Dae-yong'un rehberliğinde yaşıyor, ona yaşayacak ve çalışacak bir yer sağlıyor, ancak kardeşinin ani ölümüyle yüzleştiğinde gerçeği öğrenmeye başlıyor. Jung Seo-yeon'un erkek kardeşinin ölümüne karıştığını öğrendiğinde, birbirleriyle istedikleri bilgileri değiş tokuş ederek karşılıklı destekleyici bir ilişki kurarlar.
Jung Seo-yeon'un kocası. Gıda tedarik işinde çalışırken biriken stresi ve kızgınlığı karısına şiddetle boşaltır. Bir gün karısı aniden değişti ve onun izini sürmesi sonucunda karısının sahip olduğu parayı çalmaya karar verdi. Niyeti parayı almak ve fanatik bir şekilde takıntılı olan karısını geri getirmekti.
Jung Seo-yeon'un arkadaşıdır. Güzel, zengin ve her zaman özgüven dolu. Hiç yoksulluk, başarısızlık ya da şanssızlık yaşamamış bir kuğu gibidir ve herkese karşı rahat ve cömert bir yanı vardır, ancak en ufak bir mazeret verildiğinde soğuyan soğuk bir tarafı vardır. Babasından bir özel okul vakfı miras alır ve yönetim kurulu başkanlığını yapar, ancak kocası Lee Jae-hoon'un onu aldattığını bilmiyormuş gibi davranır ve çevresinden bir rapor aldığında kocasına kızar.
Özel bir okul vakfının işleyişinin başı ve dışarıdaki karı koca rolüne sadık olan Yoon Hee-joo'nun kocasıdır. Gizlice başka kadınlarla çıkan bir playboy. Son zamanlarda, karısının çocukluk arkadaşı ve iş ortağının karısı Jung Seo-yeon ile bir ilişkisi vardı ve bir gün Jung Seo-yeon ile 9.9 milyarı keşfediyor.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kang Tae-woo çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Öğrenciyken bilgisayar korsanlığı yaparak adını duyurdu ve Kang Tae-woo tarafından yakalandı. Kanun tarafından cezalandırılmak yerine hacklememeyi kabul ettikten sonra, Oh Dae-yong'un Kang Tae-woo tarafından işletilen internet kafesinde yarı zamanlı çalışıyor. Kang Tae-woo'nun Seo Min-kyu ve Leon'un yolsuzluk materyalleriyle ilgili yolsuzluk materyallerini hacklemek ve çoğaltmak gibi çeşitli bilgi alanlarında yardımcı olur.
Neredeyse ölüyordu, ancak hayatta kaldı çünkü onu kurtaran Kang Tae-woo oldu. Daha sonra, Kang Tae-woo haksız yere suçlanıp dedektiflik işini bırakmak zorunda kaldığında, ona kalacak yer ve iş teklif eder. Bir bar ve internet kafe sahibi bir alçak olan bir iş adamı, Jung Seo-yeon tarafından kara para aklaması istenir ve 9.9 milyarlık bir kovalamacanın içinde kalır.
Oh Dae-yong'un barında çalışan bir barmen. Kang Tae-woo onu bir müşteri tarafından taciz edilmekten kurtardıktan sonra, Kang Tae-woo'ya aşık olur.
Oh Dae-yong'un rakibi olan bir iş adamıdır. Ayrıca Kang Tae-woo ile kavga eder ve Oh Dae-yong'a sormadan önce ondan kara para aklamasını istemeye gelen Jung Seo-yeon ile oynamaya çalışır, ancak Kang Tae-woo gelir ve işler ters gider.

Yoon Hee-joo çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yoon Hee-joo'nun babası. Özel Eğitim Vakfı yönetim kurulu başkanı. Jae-hoon'un kayınpederi. O kadar titizdir ki, defterin her bir miktarını kontrol eder ve Jae-hoon'u sürekli sıkıştırır.
  • Ok Ye-rin - Lee Yoo-ri, Hee-joo ve Jae-hoon'un kızıdır.

Daeyoung Tech insanları[değiştir | kaynağı değiştir]

10 milyar doların sahibi olan gizemli bir kişi. İspanyolca konuşmayı sever ve yüzünü gören herkesi öldürür. Üç yıl önce, eski bir dedektif olan Kang Tae-woo, Jang Geum-ja'nın oğluyla birlikte olay yerine sızdığında, bir tuzak kurdu ve Jang Geum-ja'nın oğlunu öldürdü. Kang Tae-woo, Leon'un yüzünü görmeden hayatta kaldı, ancak o günün hatırasıyla ilgili travma yaşayan tek kişi o. Ona 10 milyardan kurtulması söylendi, ancak işler iyi gitmeyince Kore'ye geri döndü ve Kim Do-hak ve Kang Tae-woo'yu öldürmeye çalıştı. Bir şekilde parayla kaçan Kim Do-hak'ın peşine düşerken peşinden gelen ve ölümün eşiğinde olan Hong In-pyo tarafından vurulur ancak tesadüfen tanıştığı Jung Seo-yeon tarafından kurtarılır.
Daeyoung Tech'in CEO'su. Üç yıl önce, bir rüşvet fonu oluşturmak için Leon ile işbirliği yaptı ve bu sefer söz konusu 10 milyardan kurtulması talimatı verildi ve 10 milyardan kurtulmaya çalıştı. Parayı kendisinin yakması talimatı verildi, ancak Leon'un alıcısı tarafından vuruldu ve bir şekilde kalan parayla atlamaya çalışırken nefes nefese kaldığı için arabada öldü.
Daeyoung Tech'in genel müdürü ve CEO'su Kim Do-hak'ın kayınbiraderi. Organizasyonu olağanüstü bir zihinle yönetmekten sorumluydu, ancak kayınbiraderinin tam güvenine sahip değildi, bu yüzden gizlice kar elde etmek için bir plan yaptı ve astı Kang Tae-hyun'un onu takip ettiğini öğrendi. Kim Do-hak'ın ölümünden sonra, Leon'un doğrudan talimatı altında olduğu ortaya çıkar ve talimat verildiği gibi Kang Tae-woo ve Yoon Hee-joo'yu öldürmeye gider, ancak engellenir ve Kang Tae-woo'nun ikna edilmesiyle fikrini değiştirir ve Leon'un yozlaşmış e-postasını gönderdikten kısa bir süre sonra öldürülür.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tahvil endüstrisinde, şimdi Kara Ayı ile dolaşmış ve borçlu olan bir efsane. Bakıcı ve temizlikçi olarak yarı zamanlı işinden geçiniyordu, ancak Jung Seo-yeon'un emriyle kara para aklamak zorunda kaldı. Jung Seo-yeon'u gerçekten önemseyen bir karakterdir ve Leon tarafından aldatıldığı ve hatta oğlunu kaybettiği için yüzünü hatırlar. Yeni bir polis memuru olan oğlunu ölüme cezbettiği için Hee-joo'dan nefret ediyor.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kang Tae-woo'nun küçük kardeşi. Onun için Daeyoung Tech'te çalışmak her zaman acı vericiydi. Perde arkası çalışmaları fark eden ve onu takip eden Seo Min-gyu tarafından yakalandıktan sonra, 10 milyar taşıyan araçtan kaçmaya çalışır, ancak bir araba kazası geçirir ve bir uçurumdan düşerek ölür. Aslında, bir araba kazasının kükremesini duyduktan sonra gelen Jung Seo-yeon'dan yardım istedi, ancak Jung Seo-yeon parayı görünce onu görmezden geldi.
Fotoğrafçı. Jung Seo-yeon, Yoo Mi-ra'nın evine geldi ve yarı zamanlı temizlikçi olarak çalıştı, ancak ülke dışındayken Jung Seo-yeon, Yoo Mi-ra'nın evinde gizlice 9.9 milyar won tuttu. Bir zamanlama değişikliği nedeniyle eve erken döndüğünde, Jung Seo-yeon ve Lee Jae-hoon'un evinde 9.9 milyar won üzerinde tartıştığını görür ve bunu polise bildirmeye çalıştığında, Lee Jae-hoon tarafından itilir ve başının arkasını akvaryuma çarpar ve bayılır. Hastaneye kaldırıldıktan sonra zar zor hayatta kalır, ancak Lee Jae-hoon'un emriyle sıvısına zehir enjekte edildiğinde ölür.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk senaryo okuması Ağustos 2019'da gerçekleşti.[12]

Müzikler[13][14][değiştir | kaynağı değiştir]

Woman of 9.9 Billion
OST
soundtrack'i
Yayımlanma16 Ocak 2020 (2020-01-16)
TarzSoundtrack
Süre52:27
Şirket

Parça 1[15][değiştir | kaynağı değiştir]

4 Aralık 2019'da (2019'da-12-04) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "El Camino"  Ha Kwang-seokHa Kwang-seokBobby Kim 4:19
2. "El Camino" (Inst.) Ha Kwang-seok  4:19
Toplam süre:
8:38

Parça 2[16][değiştir | kaynağı değiştir]

12 Aralık 2019'da (2019'da-12-12) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "Siuil a Run"    Michelle O'Rourke 3:30
2. "LadyBlue"  
  • Lee Chang-hee
  • Michelle O'Rourke
  • Lee Chang-hee
  • Kim Joon-bum
OISIN LOWRY 3:50
Toplam süre:
7:20

Parça 3[17][değiştir | kaynağı değiştir]

18 Aralık 2019'da (2019'da-12-18) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "Take it slow"  
  • EJAE
  • Stephen Wolf
  • EJAE
  • Stephen Wolf
  • Sam Kim
EJAE 3:48
2. "Take it slow" (Inst.) 
  • EJAE
  • Stephen Wolf
  • Sam Kim
  3:48
Toplam süre:
7:36

Parça 4[18][değiştir | kaynağı değiştir]

25 Aralık 2019'da (2019'da-12-25) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "그녀가 처음 울던 날" (The Day She First Cried)Lee Jung-sunLee Jung-sunYoo Young-jae 2:45
2. "그녀가 처음 울던 날" (The Day She First Cried (Inst.)) Lee Jung-sun  2:45
Toplam süre:
5:30

Parça 5[19][değiştir | kaynağı değiştir]

2 Ocak 2020'de (2020'de-01-02) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "Donde Voy" (İspanyolca Ver.)Tish HinojosaTish HinojosaIm Tae-kyung 3:56
2. "Donde Voy" (Korece Ver.)Im Tae-kyungTish Hinojosa  3:56
Toplam süre:
7:52

Parça 6[20][değiştir | kaynağı değiştir]

9 Ocak 2020'de (2020'de-01-09) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "My Diamond"  
  • Lee Chang-hee
  • Poli
PoliYuna 3:46
2. "My Diamond" (Inst.) Poli  3:46
Toplam süre:
7:32

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
AGB Nielsen[21] TNmS
Ülke çapında Seul Ülke çapında
1 4 Aralık 2019 7.2% (11.) 7.5% (9.) 9.6% (8.)
2 8.7% (6.) 9.0% (5.) 10.8% (5.)
3 5 Aralık 2019 7.0% (12.) 7.1% (11.) 7.2% (13.)
4 8.5% (8.) 9.0% (7.) 8.0% (9.)
5 11 Aralık 2019 9.4% (7.) 10.0% (4.) 7.7% (10.)
6 11.3% (3.) 12.2% (2.) 9.5% (8.)
7 12 Aralık 2019 7.8% (10.) 7.5% (13.) 7.0% (14.)
8 9.3% (7.) 9.1% (6.) 8.7% (8.)
9 18 Aralık 2019 8.9% (8.) 8.5% (8.) 8.0% (13.)
10 9.9% (6.) 9.8% (4.) 9.7% (7.)
11 19 Aralık 2019 8.6% (9.) 8.4% (7.) 8.3% (12.)
12 10.0% (5.) 9.9% (3.) 9.4% (8.)
13 25 Aralık 2019 9.9% (8.) 9.8% (7.) 9.0% (10.)
14 11.4% (4.) 11.4% (3.) 10.1% (7.)
15 26 Aralık 2019 8.2% (10.) 8.3% (10.) 7.9% (11.)
16 9.7% (6.) 9.4% (4.) 9.0% (9.)
17 1 Ocak 2020 9.5% (9.) 10.0% (8.) 8.6% (13.)
18 11.6% (4.) 11.6% (4.) 10.3% (8.)
19 2 Ocak 2020 8.1% (11.) 7.8% (13.) 6.8% (17.)
20 9.1% (7.) 9.2% (5.) 7.7% (13.)
21 8 Ocak 2020 9.3% (8.) 9.5% (8.) 7.8% (12.)
22 10.8% (5.) 10.6% (5.) 9.0% (10.)
23 9 Ocak 2020 6.8% (12.) 6.7% (14.) 5.9% (18.)
24 8.3% (9.) 8.2% (7.) 7.0% (13.)
25 15 Ocak 2020 8.8% (8.) 9.0% (8.) 8.0% (10.)
26 10.1% (7.) 10.2% (5.) 9.1% (8.)
27 16 Ocak 2020 7.1% (12.) 7.6% (9.) 5.9% (16.)
28 8.1% (8.) 8.5% (6.) 7.0% (13.)
29 22 Ocak 2020 8.6% (9.) 9.2% (5.) 7.5% (12.)
30 9.2% (6.) 9.6% (4.) 8.7% (9.)
31 23 Ocak 2020 6.8% (13.) 6.7% (13.) 6.3% (17.)
32 8.5% (7.) 9.0% (5.) 7.6% (10.)
Ortalama 9.0% 9.1% 8.2%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Alıcı Sonuç
2019 KBS Drama Ödülleri[22] En Üstün Ödülü, Kadın Oyuncu Cho Yeo-jeong Kazandı
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Erkek Oyuncu Kim Kang-woo Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Kadın Oyuncu Cho Yeo-jeong Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Jung Woong-in Kazandı
2020 33. Grimae Ödülleri En İyi Yeni Kadın Oyuncu Shin Soo-hyun Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kim, Joo-hee (26 Kasım 2019). "'99억의 여자' 주역 5인의 포스터 공개..'강렬한 캐릭터의 향연'". m.entertain.naver.com. Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  2. ^ Schwartz, William (27 Ağustos 2019). "Cho Yeo-jeong Confirmed for "Woman of 9.9 Billion"". HanCinema (İngilizce). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  3. ^ Kim, Mi-hwa (28 Ağustos 2019). "김강우, KBS '99억의 여자' 출연확정..조여정과 호흡 [공식]". 스타뉴스 (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  4. ^ Son, Hyo-jung (16 Ağustos 2019). "김강우, '99억의 여자'로 7년 만에 조여정 만날까? "검토중"[공식입장]". m.entertain.naver.com. Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  5. ^ Lee, Min-ji (19 Eylül 2019). "'99억의 여자' 조여정X김강우, 캐스팅 라인업 완성…촬영 돌입". Newsen (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  6. ^ Schwartz, William (30 Ağustos 2019). "Oh Na-ra Confirmed for "Woman of 9.9 Billion"". HanCinema (İngilizce). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  7. ^ Han, Hae-sun (27 Ağustos 2019). "오나라 '스캐' 차기작? "'99억의 여자' 출연 긍정 검토 중"(공식)". 스타뉴스 (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  8. ^ Schwartz, William (5 Eylül 2019). "Lee Jee-hoon-I to Join "Woman of 9.9 Billion"". HanCinema (İngilizce). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  9. ^ Kim, Na-young (6 Eylül 2019). "B.A.P 출신 영재, KBS '99억의 여자' 출연..첫 정극 도전 (공식)". m.entertain.naver.com. Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  10. ^ Kang, In-gwi (3 Eylül 2019). "서현철, 드라마 '99억의 여자' 캐스팅… 전직 건달 연기". 머니S (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  11. ^ Schwartz, William (6 Aralık 2019). "Hyun Woo Makes Guest Appearance in "Woman of 9.9 Billion"". HanCinema (İngilizce). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  12. ^ Jung, Ha-eun (14 Ekim 2019). "'99억의 여자' 김강우부터 오나라까지, 훈훈한 대본 리딩 현장 공개". m.entertain.naver.com. Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  13. ^ "99억의 여자 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  14. ^ "99억의 여자 OST". vibe.naver.com (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  15. ^ "99억의 여자 OST Part.1 - 바비 킴". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  16. ^ "99억의 여자 OST Part.2 - Michelle O'Rourke, OISIN LOWRY". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  17. ^ "99억의 여자 OST Part.3 - EJAE". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  18. ^ "99억의 여자 OST Part.4 - 영재". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  19. ^ "99억의 여자 OST Part.5 - 임태경". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  20. ^ "99억의 여자 OST Part.6 - 유나". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 
  21. ^ "Nielsen Korea". AGB Nielsen Media Research (Korece). Erişim tarihi: 4 Aralık 2019. 
  22. ^ Jang, Woo-young (1 Ocak 2020). "공효진, 생애 첫 연기 대상…'동백꽃' 트로피 싹쓸이 (종합) [2019 KBS 연기대상]". m.entertain.naver.com. Erişim tarihi: 7 Haziran 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]