William Ascher

Vikipedi, özgür ansiklopedi

William Ascher (3 Ocak 1947 doğumlu), Kaliforniya Claremont'taki Claremont McKenna Koleji'nde Donald C. McKenna Hükûmet ve Ekonomi Profesörüdür ve burada Akademik Başkan Yardımcısı ve Fakülte Dekanı olarak görev yapmıştır (2000–2005). Daha önce Kamu Politikası ve Siyaset Bilimi Profesörü olarak Duke Üniversitesi Uluslararası Kalkınma Araştırmaları Merkezi'ni (1985-2000) yönetti. Stratejik planlama, gelişmekte olan ülkelerde politika oluşturma, doğal kaynaklar ve çevre politikası, Latin Amerika ve Asya politik ekonomisi, politik psikoloji ve tahmin yöntemlerini inceler.

Şunları yazdı: ''Forecasting: An Appraisal for Policymakers and Planners'' (1978), ''Scheming for the Poor: The Politics of Redistribution in Latin America'' (1984), ''Natural Resource Policymaking in Developing Countries'' (1990), ''Communities and Sustainable Forestry in Developing Countries'' (1994), ''Why Governments Waste Natural Resources'' (1999) ve ''Bringing in the Future: Strategies for Farsightedness and Sustainability'' (2009). Ortak yazar veya ortak düzenleme yaptıkları: ''Strategic Planning and Forecasting'' (1983), ''Central American Recovery and Development'' (1989), ''The Caspian Sea: A Quest for Environmental Security'' (2000), ''Guide to Sustainable Development and Environmental Policy'' (2001) ve ''Revitalizing Political Psychology'' (2005).

Ascher şu anda Soka Üniversitesi'nin Pasifik Havzası Araştırma Merkezi Direktörü olarak görev yapmaktadır ve Dünya Bankası'nın Madencilik Endüstrileri Şeffaflık Girişimi Danışma Grubu'nun bir üyesidir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]