Wikitribune

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Wikitribune, Vikipedi'nin kurucusu Jimmy Wales tarafından başlayacağı Nisan 2017'de duyurulan ve Wikimedia Vakfı veya Vikipedi ile ilgisi bulunmayan web sitesidir.

Amacı, "olgusal ve tarafsız" makaleler yayınlayarak sahte haberlerle mücadeleye yardımcı olmaktır.[1] Profesyonel gazetecilerle vatandaş gazetecilerin birlikte çalıştığı,[2] ücretsiz ve reklam yayınlamayan bir platform olarak tasarlanan Wikitribune'in gelirini bağışlardan sağlaması planlanmakta. Çekirdek bir ücretli yazar ekibinin bulunacağı sitede, gönüllülerin oluşturduğu taslakların ücretli editörler tarafından düzenlenerek yayınlanması da mümkün olacak.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Wikipedia's Jimmy Wales creates news service Wikitribune". www.bbc.com. bbc.com sitesi, 25 Nisan 2017. 19 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2017. 
  2. ^ "Wikipedia founder to fight fake news with new Wikitribune site". www.theguardian.com/. Guardian gazetesi, 25 Nisan 2017. 20 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]