Wicked: Part One

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wicked: Part One
YönetmenJon M. Chu
Yapımcı
SenaristWinnie Holzman
Oyuncular
MüzikStephen Schwartz
Görüntü yönetmeniAlice Brooks
KurguMyron Kerstein
StüdyoMarc Platt Productions
DağıtıcıUniversal Pictures
Çıkış tarih(ler)i27 Kasım 2024 (2024-11-27)
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe$145 milyon

Wicked: Part One Jon M. Chu tarafından yönetilen ve Winnie Holzman tarafından yazılan yaklaşmakta olan bir Amerikan müzikal-fantastik film. Film, Stephen Schwartz ve Holzman'ın Gregory Maguire'ın 1995 tarihli aynı adlı romanına dayanan aynı adlı sahne müzikalinin iki parçalı film uyarlamasının ilkidir. Filmin başrollerinde Cynthia Erivo ve Ariana Grande, yardımcı rollerde ise Michelle Yeoh, Jeff Goldblum, Jonathan Bailey, Ethan Slater, Marissa Bode, Peter Dinklage, Bowen Yang, Bronwyn James ve Keala Settle yer alıyor. Dorothy Gale'in Kansas'tan gelişinden önce Oz Ülkesi'nde geçen ve sonrasında devam eden film, yeşil tenli bir kadın olan Elphaba Thropp'un etrafında dönüyor ve onu nihayetinde Batı'nın Kötü Cadısı olmaya götüren yolu keşfederken, daha sonra İyi Glinda olacak olan Galinda Upland ile beklenmedik bir dostluk ve rekabet kuruyor.[1][2]

Filmin Amerika Birleşik Devletleri'nde 27 Kasım 2024 tarihinde gösterime girmesi planlanıyor. Kısaca Wicked Part Two' olarak adlandırılan devam filminin 26 Kasım 2025'te gösterime girmesi planlanıyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Shaffer, Ellise; Donnelly, Matt (4 Kasım 2021). "Ariana Grande and Cynthia Erivo to Star in 'Wicked' Musical for Universal". Variety. 15 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2021. 
  2. ^ Jackson, Angelique (7 Aralık 2022). "Wicked Movie Casts Ethan Slater Opposite Ariana Grande and Cynthia Erivo (EXCLUSIVE)". Variety. 13 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]