Wheatcroft Koleksiyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Wheatcroft Koleksiyonu, tarihi zırhsız ve zırhlı askeri araçların büyük ve önemli bir koleksiyonudur. İngiltere, Leicestershire'da bulunur ve dünyadaki en büyük özel askeri araç koleksiyonlarından biridir.[1][2]

Koleksiyondaki öğeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Koleksiyonda 88'i tank olmak üzere 130'dan fazla araç ve yaklaşık 200 öğe bulunmaktadır.[3] Koleksiyonun çoğunluğu Norveç, Japonya, Fransa, Rusya ve İsveç yapımı araçlardan oluşur; daha az sayıda araç Alman, Amerikan ve İngiliz kökenlidir.[4] Koleksiyonun sahibi Kevin Wheatcroft, 30 yıldır askeri araçlar toplamaktadır.[5]

Alman İkinci Dünya Savaşı araçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Koleksiyon, biri tam restorasyona yakın olan üç Panther tankı, bir StuG kundağı motorlu hücum topu ve birer Panzer III ve Panzer IV ve diğer birçok araçtan çeşitli bileşenler de dahil olmak üzere son derece değerli ve nadir İkinci Dünya Savaşı dönemi Alman askeri araçlarına sahip olmasıyla dikkat çekicidir. Koleksiyon aynı zamanda günümüze ulaşan tek Alman E-Boat'u restore etmek için çalışmaktadır.

Sergi ve etkinlikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Koleksiyon kamuya açık değildir. Bununla birlikte, sahibinin amacı nihayetinde mümkün olduğunca çok sayıda aracı restore etmek ve korumak; daha sonra bir müzede halka açık hale getirmektir.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Wheatcroft Collection". wheatcroftcollection.com. 2 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2020. 
  2. ^ "The Wheatcroft Collection". militarymodelling.com. 31 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2020. 
  3. ^ Preston, Alex - "The man who sleeps in Hitler’s bed" The Guardian, 24/6/2015
  4. ^ "The Wheatcroft Collection - Inventory page". 2 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2020. 
  5. ^ a b Graham, Natalie "FT MONEY: Tanks for the memories - at a high price" Financial Times (London, England) [serial online]. 22 July 2006:7. Accessed 28 October 2012.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]