Wendy Hughes

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wendy Hughes
Doğum29 Temmuz 1952(1952-07-29)
Melbourne, Victoria, Avustralya
Ölüm08 Mart 2014 (61 yaşında)
Sidney, Avustralya
MeslekOyuncu

Wendy Hughes (29 Temmuz 1952 - 8 Mart 2014), Avustralyalı oyuncu. Oyunculuk kariyeri 1970'lerde başlayan sanatçı kariyeri boyunca Newsfront, Kostas, My Brilliant Career, Lucinda Brayford ve 1980 yapımı Touch and Go gibi başarılı yapımlarda rol aldı.

Avustralyalı başarılı oyuncu Hughes Sidney'de kanser hastalığı nedeniyle 61 yaşında öldü.[1]

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Avustralya'nın Melbourne kentinde  İngiliz asıllı bir ebeveynin çocuğu olarak dünyaya gelen  Hughes, başlangıçta balerin olmak için eğitim gördü  ancak gençlik yıllarında odağını oyunculuğa çevirdi ve daha sonra Ulusal Dramatik Sanat Enstitüsü'nden (NIDA) mezun oldu. )  ve Melbourne Theatre Company ile becerilerini geliştirdikten sonra ilk film rolünü Petersen'de ( 1974) aldı.  1970'lerin başında, ilk kez 1976'da yayınlanan bir televizyon dizisi olan Power Without Glory'de de dahil olmak üzere ilk televizyon rollerini aldı.

"Avustralya filminin geliştirilmesinde ve üretkenliğinde en önemli oyunculardan biri" olarak anılan Hughes, görüntü  John Seale ve yazarlar David Williamson ve Bob Ellis gibi önde gelen Avustralyalı sanatçılarla yakın çalıştı .  1970'lerin "Yeni Avustralya Filmi" rönesansının önde gelen oyuncularından biriydi.

Oyuncu olarak[değiştir | kaynağı değiştir]

Hughes'un uluslararası alanda tanınan ilk rolü Lonely Hearts'taki (1982) Patricia karakteriydi .  Bu rol, Hollandalı-Avustralyalı yönetmen Paul Cox ile onlarca yıllık bir işbirliğini başlattı .

Avustralya sinemasının önde gelen aktrislerinden biri olan Hughes'un 1970'ler ve 1980'lerdeki rolleri arasında Newsfront , Kostas , My Brilliant Career , Lucinda Brayford , Touch and Go , Hoodwink , Lonely Hearts , Dikkatli, He Might Hear You , My First Wife yer aldı. , Başlayamıyorum , Ahlaksız Bir Saplantı , Cennetin Yankıları , Kalbin Sınırları , Yavaş Hareket Eden Bir Trende Sıcak Geceler (1988) ve Luigi'nin Hanımları .

Hughes, Amerika'daki ilk çıkışını 1987'de John G. Avildsen'in yönettiği Yeni Yılınız Kutlu Olsun filminde Peter Falk ve Charles Durning'le birlikte yaptı . 1989'da HBO tarafından yapılan bir TV filmi olan The Heist'te Pierce Brosnan'la birlikte rol aldı .  mini dizi Return to Eden'de Jilly Stewart'ı canlandırmak gibi ara sıra televizyonda görünmeye devam etti. 1990'ların başında Amerika Birleşik Devletleri'nde zaman geçirdi ve burada tıp doktoru Dr. televizyon dizisi Homicide: Life on the Street . Ayrıca Amerika mini dizisinde de yer aldı.ve Kaptan Jean-Luc Picard'ın şovdaki birkaç ilgi alanından biri olarak, Dersler bölümünde Star Trek: The Next Generation'da Teğmen Komutan Nella Daren olarak konuk oyuncu olarak yer aldı . Avustralya'ya döndüğünde, Hughes televizyonda The Man From Snowy River'da ("Snowy River: The McGregor Saga") ve State Coroner'da başrol oynadı . Hughes'un bu yaklaşık zamandaki film görünümleri arasında gerçeğe dayalı komedi-drama Princess Caraboo ve Paradise Road vardı . Daha sonraki film rolleri arasında Salvation (2007), The Caterpillar Wish (2006) veTanrı'ya Dava Açan Adam (2001).

Bu süre zarfında Hughes'un sahneye çıkışları , The Graduate'ın 2001 Melbourne versiyonunda Bayan Robinson , Who's Afraid of Virginia Woolf'un 2007 sahnelemesinde Martha olarak dahil edildi. Melbourne Theatre Company tarafından,  2010'da Honor in Honor karakteri ,  Pygmalion'da (2012) Henry Higgins'in annesi .

Son televizyon görüntüsü Miss Fisher's Murder Mysteries'deydi .

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dumas, Daisy (8 Mart 2014). "Actress Wendy Hughes dead at 61". The Age. Fairfax Media. 9 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]