We Die Young (EP)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
We Die Young
Alice in Chains EP'si
YayımlanmaTemmuz 1990
KaydedilmeAralık 1989 – Nisan 1990
Stüdyo
Tarz
Süre10:08
ŞirketColumbia
YapımcıDave Jerden
Alice in Chains kronolojisi
Publisher Demos
(1989)
[[Facelift]]
(1990)

We Die Young, Dave Jerden tarafından tasarlanan ve ortak yapımcılığını üstlenen Amerikalı rock grubu Alice in Chains'in bir şarkısı ve single EP'sidir. Temmuz 1990'da yayınlandı ve ve grubun ilk stüdyo EP'sidir. Bu, plak ve kasetlerde yayımlanan tek promosyon EP'ydi ve bu nedenle Alice in Chains hayranları arasında aranan bir koleksiyon parçası.

Albümün Arka Planı ve Kaydı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ground Control Magazine'den Bill Adams, Alice in Chains diskografisini incelerken şunları yazdı; "1990 yılına kadar Alice in Chains'e zaten dikkat eden herkes için, grubun büyük bir plak şirketiyle anlaşması muhtemelen yoktu (aslında onlar daha ana akım" grunge "gruplarının öncüsüydü.(Soundgarden'den sonra) imzalamasıydı) Grup, dönemin metaline benzer bir soundları vardı. Skid Row, Warrant, Living Color ve Winger kadar iyiydiler. İyi müzikleriyle dikkatleri üzerlerine çekmişlerdi. Columbia ile sözleşme imzalandıktan sonra Alice in Chains, ana plak şirketlerinde ve ana akım gruplarla da top oynamaya istekli olduklarını açıkça belirtti; We Die Young EP için grup, arşivlerinden havalı, kasık kapma normuna en çok benzeyen üç şarkı seçti ve bunları sonuna kadar çaldı. "[3]

Gitarist Jerry Cantrell 1999'un Music Bank box set koleksiyonunun satır notlarında albümle aynı adı taşoyan parçadan(We Die Young)'dan şöyle bahsetti :

Susan Silver'a geçici olarak taşınmıştım çünkü Sean [Kinney] ve ben kavga etmiştik. Otobüse binerek provaya gidiyordum ve tüm kayıt döneminde 9, 10, 11 yaşındaki çocukların uyuşturucular satan çağrı uyuşturucu aparatlarıyla birlikte olduğunu gördüm. Telsiz cihazı ve cep telefonuyla uyuşturucu satan 10 yaşındaki bir çocuğun görüntüsü benim için "We Die Young" ile eşdeğerdi.[4]

Yayın[değiştir | kaynağı değiştir]

EP'nin bir CD sürümü mevcuttur, ancak bu yalnızca başlık parçasını içerir ve vinil / kaset sürümünden farklı sanat eserleri içerir.[5] EP, grubun ilk albümü Facelift'ten önce yayınlanan yalnızca promosyon amaçlı bir sürümdü ve o zamandan beri EP'nin kopyaları artık eBay gibi ticaret sitelerinde 100 dolara kadar çıkabiliyor.

"We Die Young" ve "It Ain't Like That", grubun ilk albümü Facelift'te o yılın sonlarında (1990) yayınlandı. "We Die Young" ın demo versiyonu Nothing Safe: Best of the Box'da yayınlandı (1999), Music Bank'ta bulunmayan derlemede çıkan tek şarkıydı. Stüdyo versiyonu Music Bank (1999) ve The Essential Alice in Chains (2006) albümlerine dahil edildi. "Killing Yourself" şarkısının versiyonu bu EP'ye özeldir; Daha hızlı tempolu bir demo versiyonu daha sonra Music Bank'ta yayınlandı.

"We Die Young" piyasaya sürüldüğü sırada ilk beş metal parçalardan biri oldu. Müzik videosu 1990'da yayınlandı ve daha sonra " Them Bones ", " What the Hell Have I " ve " Grind " müzik videolarını yönetecek olan Rocky Schenck tarafından yönetildi. Videoda, çeşitli insanlar kan göllerinde boğulurken performans gösteren gruba yer veriliyor. Video, Live Facelift ve Music Bank: The Videos'da yayınlanan ev videosunda mevcuttur. The Art Institute of Seattle tarafından yönetilen şarkının erken müzik videosu Music Bank: The Videos'da da mevcuttur.

EP'ye Yapılan Yorumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

AllMusic'ten Ned Raggett şarkıyı "iki buçuk dakikalık saf ağır metal saldırısı" ve "bir düzenleme ve prodüksiyon şaheseri" olarak adlandırdı.[1]

Ground Control Magazine'den Bill Adams, EP yazısına ilişkin incelemesinde albümün parçasını şöyle yorumladı; "EP'nin başlık parçası büyük bir sesle davayı başlatıyor" ayrıca Killing Yourself, Cantrell'in en iyi izlenimini vermeden önce bir maymun gibi uluyan Staley ile açılıyor. EP'ye genel olarak karma bir eleştiri vererek, "Konuyu abartmadan, We Die Young EP'nin Alice in Chains için tek başına en iyi başlangıç olmadığını söylemeye gerek yok. Basitçe söylemek gerekirse, kulağa günün radyo çalma listelerindeki diğer her şey gibi geldi ".[3]

Çalma listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

No. Başlık Süre
1. "We Die Young"   2:31
2. "It Ain't Like That"   4:38
3. "Killing Yourself"   2:59
Toplam süre:
10:08

Personel[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "We Die Young - Alice In Chains". Allmusic. 6 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2009. 
  2. ^ a b Brannigan, Paul. "The Top-10 Best Alice in Chains Songs". Metal Hammer. 29 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2019. 
  3. ^ a b Adams, Bill. (2011). Alice in Chains Discography Part 1 Ground Control Magazine. Retrieved 2012-09-13.
  4. ^ Liner notes, Music Bank box set. 1999.
  5. ^ "We Die Young @ Discogs". 20 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]