İçeriğe atla

Walter Faxon

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Walter Faxon (4 Şubat 1848 - 10 Ağustos 1920) Amerikalı kuş bilimci ve karsinolog. Jamaica Plain, Massachusetts'te doğdu ve büyüdü. Harvard Üniversitesi'nden üç diploma aldı. Ornitolojik başarılarından en büyüklerinden biri Brewster ötleğeninin bir melez olduğunu göstermesidir.

Astacus, Orconectes ve Procambarus [1] cinsleri de dahil olmak üzere birçok Amerikan kerevitini araştırmak ve sınıflandırmak için uzun yıllar harcadı ve en az 20 farklı bilimsel makaleye katkıda bulundu. Oxford Üniversitesi tarafından 2017 yılında gerçekleştirilen bir incelemeyle Orconectes'in eski Faxonius alt cinsi, alt türler monofiletik olmadığı için tam bir cins haline getirildi.[2] Faxonella cinsi de benzer şekilde Faxon'u onurlandırmak için adlandırılmış bir canlıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Faxon, Walter (1884). Descriptions of New Species of Cambarus. Biodiversity Heritage Library: Boston : Metcalf and Co. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2014. 
  2. ^ "An updated classification of the freshwater crayfishes (Decapoda: Astacidea) of the world, with a complete species list". Oxford Academic. 13 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2020.