WS Audiology

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sivantos Group
Kuruluş2015
Genel merkezi
Önemli kişilerEric Bernard (CEO)
Gelir€967 milyon FY16/17
Çalışan sayısı6.000
Web sitesihttp://www.sivantos.com.tr

WS Audiology veya eski adıyla Sivantos, işitme cihazı üreticisi. 120'den fazla ülkedeki işitme sağlığı profesyonellerine, Signia, Audio Service, Rexton ve A&M markalarını sunarak hizmet vermektedir. Portföylerinde işitme cihazı aksesuarları, ayar yazılımı, akıllı telefon uygulamaları ve tanısal iş çözümleri de bulunmaktadır.

Günümüzde, Sivantos Group’un 20’den fazla ülkede 6000’i aşkın çalışanı bulunmaktadır. Sivantos Amerika, Asya Pasifik ve Avrupa şubeleri de Sivantos Grup’a dahildirler ve aynı zamanda Amerikan perakende zinciri HearUSA, kişisel işitme çözümlerinde uzman olan Audio Service ve Avrupa‘da internet üzerinden işitme sağlığı hizmeti sunan audibene de Grup’un parçasıdırlar.

Bugünkü Sivantos’un kökleri 1878 yılına, Werner von Siemens’in önemli ölçüde gelişmiş iletim kalitesi olan bir telefon alıcısı geliştirdiği zamana uzanır. Bu alıcı sayesinde işitme güçlüğü yaşayanlar telefon konuşmalarını daha rahat anlayabilir hale gelmişlerdir.[1]

Yeni teknolojiler geliştirmek her zaman öncelikleri olmuştur, ve bu sebepten Sivantos işitme cihazı tarihinde birçok „ilk’e“ imza attığını söyleyebilir. Buna, ilk kablosuz sistem özellikli işitme cihazı da dahildir. 2012 yılında, Siemens Audiology Solutions ve Oldenburg Üniversitesi araştırmacıları, iki kulaktaki işitme cihazlarının kablosuz olarak birbirleriyle iletişime geçmesini mümkün kılan bilateral işitme sistemini geliştirerek, Alman Gelecek Ödülüne (Deutscher Zukunftspreis) layık görülmüşlerdir. Son olarak geliştirilen dünya ilki ise, gürültülü ortamlarda normal işitmeden daha iyi konuşma anlaşılırlığı sağlayan işitme cihazları olmuştur.[2]

16/17 mali yılında Sivantos Grup € 967 milyon gelir gerçekleştirmiş ve € 221 milyon FVÖK (Faiz ve vergi öncesi kar) beyan etmiştir.

2015 yılında Siemens AG, Siemens Audiology Solutions şirketini EQT VI ve Santo Holding GmbH’ya satmıştır ve sonrasında, Sivantos Siemens Audiology Solutions’dan ayrılmış ve ayrı bir şirket haline gelmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2018. 
  2. ^ Two clinical studies have shown that binax provides better than normal hearing in certain demanding environments (University of Northern Colorado, 2014; Oldenburg Hörzentrum, 2013): Speech Reception Thresholds (SRT) in cocktail-party situations improved up to 2.9 dB for wearers with mild to moderate hearing loss using Carat binax or Pure binax hearing aids with narrow directionality, compared to people with normal hearing.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]