Württemberg hükümdarları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Württemberg Krallığı hükümdarları
Eski Monarşi
Coat of Arms of the Kingdom of Württemberg 1817-1921.svg
Kraliyet arması
H Michaelis - Prinz Wilhelm II. von Württemberg (1878).jpg
Son Hükümdar: II. William
İlk hükümdar I. Konrad (Kont)
Son hükümdar II. William (Kral)
Unvan Majesteleri
Monarşi başlangıcı 1081
Monarşi sonu 30 Kasım 1918
Talip Carl Herzog
Württemberg kraliyet arması, 1806-1817.
Württemberg Hanedanı arması, Altshausen, Almanya.

Bu listede, 11. yüzyıl'da Württemberg eyaletinin başlangıcından 1918 yılında Württemberg Krallığı'nın sonuna kadar Württemberg ve diğer farklı bölgelere hükmeden Kont, Dük, Elektör ve Krallar listelenmektedir.

Württemberg kontları (1089-1495)[değiştir | kaynağı değiştir]

Württemberg-Stuttgart eyaletleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Württemberg-Urach eyaletleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • I. Ludwig 1442–1450
  • II. Ludwig 1450–1457
  • V. Eberhard 1457–1495

Württemberg dükleri (1495–1803)[değiştir | kaynağı değiştir]

Württemberg dükleri
Württemberg Hanedanı
Resim İsim Göreve başlaması Görevi devretmesi Notlar
Baden-Württemberg, Stuttgart, Altes Schloss NIK 1458.JPG I. Eberhard 21 Temmuz 1495 24 Şubat 1496
52Eberhard II.jpg II. Eberhard 24 Şubat 1496 11 Haziran 1498
Ulrich, Duke of Wurttemberg.JPG Ulrich 11 Haziran 1498 Ocak 1519 Tahttan indirildi.
Württemberg, Avusturya tarafından ilhak edildi 1519–1534
Ulrich, Duke of Wurttemberg.JPG Ulrich Mayıs 1534 6 Kasım 1550 İkinci kez tahta çıktı.
Abraham Hel 001.jpg Christoph 6 Kasım 1550 28 Aralık 1568
Dominicus Custos Herzog Ludwig von Württemberg.jpg III. Ludwig 28 Aralık 1568 18 Ağustos 1593
Friedrich I, Herzog von Württemberg (1557-1608).jpg I. Frederick 18 Ağustos 1593 29 Ocak 1608
900-185 Herzog Johann Friedrich.jpg Johann Friedrich 29 Ocak 1608 18 Temmuz 1628
900-203 Herzog Eberhard III.jpg III. Eberhard 18 Temmuz 1628 2 Temmuz 1674
1647 Wilhelm Ludwig-1.jpg Wilhelm Ludwig 2 Temmuz 1674 23 Haziran 1677
900-221 Eberhard Ludwig.jpg Eberhard Ludwig 23 Haziran 1677 31 Ekim 1733
1684 Carl Alexander.jpg Karl Alexander 31 Ekim 1733 12 Mart 1737 Daha önce 1720'den 1733'e kadar Sırbistan Krallığı naibi olarak hizmet verdi.
Carl Eugen.JPG Karl Eugen 12 Mart 1737 24 Ekim 1793
Ludwig Eugen von Württemberg.JPG Ludwig Eugen 24 Ekim 1793 20 Mayıs 1795
Friedrich Eugen of Württemberg.jpg Friedrich Eugen 20 Mayıs 1795 23 Aralık 1797
Seele-Friedrich I..jpg I. Frederick 23 Aralık 1797 25 Şubat 1803

Württemberg Elektörlüğü (1803–1806)[değiştir | kaynağı değiştir]

Württemberg Elektörlüğü
Württemberg Hanedanı
Resim İsim Göreve başlaması Görevi devretmesi Notlar
Seele-Friedrich I..jpg I. Frederick 25 Şubat 1803 1 Ocak 1806 Württemberg'in ilk ve tek elektörü.

Württemberg Krallığı (1806–1918)[değiştir | kaynağı değiştir]

Württemberg kralları
Württemberg Hanedanı
Resim İsim Göreve başlaması Görevi devretmesi Notlar
Seele-Friedrich I..jpg I. Frederick 1 Ocak 1806 30 Ekim 1816
DH-Wilhelm I.jpg I. William
I. Wilhelm
30 Ekim1816 25 Haziran 1864 I. Frederick'in oğlu
Karl I von Württemberg.jpg I. Charles
I. Karl
25 Haziran 1864 6 Ekim 1891 I. William'ın oğlu.
H Michaelis - Prinz Wilhelm II. von Württemberg (1878).jpg II. William
II. Wilhelm
6 Ekim 1891 30 Kasım 1918 I. Charles'ın yeğeni. 1918-1919 Alman Devrimi'nde tahttan çekildi.