Voroşilov Nişancısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Voroşilov Nişancısı
Ворошиловский стрелок
Voroşilovskiy strelok
Film afişi.
YönetmenStanislav Govoruhin
YapımcıYevgeni Golynsky, Igor Tolstunov
SenaristAleksandr Borodyanskiy
Stanislav Govorukhin
Yuri Polyakov
Viktor Pronin
OyuncularMihail Ulyanov
Anna Sinyakina
Aleksandr Porohovşçikov
MüzikVladimir Dashkevich
CinsiSinema filmi
Çıkış tarih(ler)i1999
Süre95 dakika
Ülke Rusya
DilRusça

Voroşilov Nişancısı (Rusça: Ворошиловский стрелок, Voroşilovskiy strelok), yönetmenliğini Stanislav Govoruhin'in yaptığı 1999 Rusya yapımı Vigilante-dram filmi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Madalyalı bir II. Dünya Savaşı gazisi olan İvan Afonin, torunu Katya ile birlikte yaşamaktadır. Yakınlardaki bir dairede yaşayan üç genç, (Vadim Paşutin, yerel bir işadamı olan Boris Çuhanov ve öğrenci İgor Zvorygin) çarşamba günlerini cinsel tatmin günü olarak belirleyip, bir fahişe kiralayarak zaman öldürüyorlardır. Fahişe bulamadıkları bir çarşamba günü, yoldan rastgele geçmekte olan bir kadından yararlanmayı düşünürler. Doğum günü bahanesiyle Katya'yı dairelerine çekerler ve ona tecavüz ederler. Başlangıçta, suçlular tutuklanır; ancak Vadim'in babası Nikolay, poliste kıdemli bir figürdür ve nüfuzunu oğlu ve arkadaşları aleyhindeki suçlamaların düşürülmesi için kullanır.

Suçluların adaletten kaçmasına sinirlenen İvan, kulübesini satar ve parayı yasadışı bir silah tüccarından susturucuyla donatılmış bir SVD keskin nişancı tüfeği satın almak için kullanır. Satın aldığı ürünü satıcının önünde test ederken, tüm test hedeflerini mükemmel şekilde vurur ve satıcının ona hayranlığını kazanır.

Bir komşusu seyahate çıktığında, papağanına bakabilmesi için dairesinin anahtarlarını İvan'a bırakır. Daireyi dolaşan İvan dairenin doğrudan suçluların dairesinin önünde olduğunu ve ona baktığını keşfeder. Oradan kendi adaletini uygulamaya başlar. Suçluları öldürmemeye özen göstererek, onları sakat bırakır. İlk önce, bir şişe köpüklü şarapla Zvorygin'in cinsel organını vurur. Daha sonra, benzin deposuna ateş ederek Çuhanov'un yeni arabasının patlamasına neden olur: Çuhanov hayatta kalsa da vücudunun alt yarısı ciddi şekilde yanar.

Nikolay, İvan'ın evinin ve ikinci dairenin aranmasını emrederek her iki kazanın arkasında İvan'ın olması gerektiğini anlar. Ancak polis yaptığı aramada iz bulamaz (yerel polis gözlemcisi Aleksey, tüfeği bulup bundan bir gün önce kendi evinde saklamıştır). Yine de Nikolay, oğluna bir şey olursa ciddi sonuçlarla karşılaşacağını söyleyerek İvan'ı tehdit eder. İvan, çoktan bir şey olduğunu söyleyerek sözünü keser. Bunun üzerine Nikolay, aceleyle evine gittiği ve artık paranoyaklaşmış olan oğlu Vadim tarafından pompalı tüfekle vurularak yaralanır, Vadim de günlerce korkudan sonra akıl sağlığını kaybeder.

Filmin sonunda polis Aleksey İvan'a tüfeğini gizlice aldığını ve gayriresmi olarak el koyduğunu anlatır. Evdeyse artık şarkılar söylemeye başlayan Katya düzelmeye başlarken, İvan'ın mutluluk gözyaşları ona eşlik ederi.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]