Vikiproje tartışma:Anasayfa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vikipedi tartışma:VikiProje Ana Sayfa sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Anasayfa (Proje-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Anasayfa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Anasayfa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Proje  Bu madde Proje-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ana Sayfa çalışması (yeniden)[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Vikiproje:Ana Sayfa'de küçük bazı işlemler yaptım. Proje sayfalarını bir kategoride topladım, bir menü şablonu yaptım ve projenin tüm sayfalarına bu şablonu ekledim. Ana Sayfa tartışmalarını da bu sayfadan sürdürebiliriz sanırım. Yeni olan GM (Günün Maddesi) ile ilgili iki adet sayfa. Menüdeki son 3 adım GM işlemlerinin aşamalarını da gösteriyor aynı zamanda. Bu aşamaları burda sıralayayım:

  1. GM olabilecek nitelikteki maddeleri bulmak ve önermek. Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/GM İnceleme kısmına aldığım maddeler bir miktar üzerlerinde durulursa Günün Maddesi olabilecek maddeler gibi. (Bir günümü bu maddeleri çıkarmaya verdim. Başta bir havuzumuzun olması gerekir diye düşünüyorum.) Yani birinci aşama bu tür maddeleri sürekli bu listeye eklemek olacak. Şu anda buraya 80 kadar madde alınmış durumda. GM'leri 3 günde bir değiştirirsek ayda 20 adet GM bulmamız gerekiyor. Elimizdeki liste 4 ay yeter.
  2. Maddeler üzerinde kısa çalışmalar yaparak GM sayfasında aday olarak önermek. Üzerinde çalışılan ve GM adayı olabilecek hale getirilen maddelerin üstü çizilip GM öneri sayfasına taşınacak.
  3. Bu maddeleri konu ve özelliklerine göre seçip takvime kaydetmek. Bunu GM sorumlusu ya da sorumluları yapacak.
  4. Dördüncü ve son aşama ise günü geldiğinde takvimdeki ilgili maddeyi Ana Sayfa şablonuna taşımak. Bunu herhangi bir hizmetli yapabilir.

İşleyiş önerim böyle. Ana Sayfa projesi gönüllüleri, bu aşamalardan ilk ikisini hemen yapabilirler. Önerim Ağustos ayından itibaren bu işleyişi gerçekleştirebilmek. Örneğin takvimin Ağustos ayını doldurmaya başlayabiliriz. Bu arada özel günler için GM önerileri olursa onları da değerlendirelim tabii ki. Mukaddimeileti 13:46, 15 Temmuz 2013 (UTC)