İçeriğe atla

Vikipedi tartışma:Telif sorunları/2009 Ağustos 28/Maddeler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sayın ilgililerin dikkatine VİKİPEDİ - Özgür Ansiklopedi yayını içinde yer alan ULUSLU İBRAHİM HAMDİ EFENDİ ye ait tüm bilgiler, bana ait olan ULUSLU İBRAHİM HAMDİ EFENDİ ve Bilinmeyen Yönleriyle Tarihsel Coğrafyamız adlı kitabımdan alınmış olan bilgilerdir. Bu sebeble kaynak bilgi olarak Zafer ÇELEBİ adının belirtmediğinizden dolayı yasal sorumluluk taşımaktasınız.Lütfen yayın içeriğinizi tekrar gözden geçiriniz. Saygılarımla Zafer ÇELEBİ zaferc1965@hotmail.com Bu imzasız yazı Zaferc1965 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Vikipedi'de telif haklarını ihlal eden yazıları bulundurmamaya özen gösteriyoruz. Bu tür telif ihlallerini rutin olarak arıyoruz, bulduklarımızı siliyoruz, Vikipedi hizmetlileri de telif ihlali yapan kullanıcıları önce uyarıp sonra engelliyor. Bahsettiğiniz Vikipedi maddesi konusunda gereken işlemi yaparız ama önce bir soru sormalıyım. Bu maddedeki bilgi kitabınızdan intihal mi, yani aynen, kelime kelime mi alınmış, yoksa kitabınızdan yararlanan bir kişinin kendi ifadesiyle yazdığı, özet tarzı bir metin mi? .

LÜTFEN BU KONU İLE İLGİLİ DETAYLARI GÖRMEK VE BİLGİLENMEK İÇİN - www.ULUSALPU.COM SİTEMİZE BAKINIZ veya İLGİLİ KİTABIMIZDAN BİR TANE ALINIZ.Bu imzasız yazı Zaferc1965 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Soruya kısaca cevaplayabilridiniz. Eğer kitabınızdan birebir alıntı yapılmamışsa, maddede verilen bilgiler kitabınızdaki bilgilerin bir özetlemesi ise, telif hakkı ihlali söz konusu değil demektir. Vikipedi'de bulunan maddeler tabii ki kaynaklandırılmalıdır, uydurma bilgileri burda barındırmayız. Maddenin yazarı İbrahim Hamdi Efendi hakkında yazmak için sizin kitabınızdan yararlandıysa, elde ettiği bilgileri kendi ifadesiyle yeniden yazdıysa burda bir suç yoktur. O takdirde, tabii, uygun olan şey, size atıf vermesi olurdu, eğer durum oysa bu kusur şu anda düzeltilebilir.
Bir daha sorayım. Bu maddedeki bilgi kitabınızdan intihal mi, yani aynen, kelime kelime mi alınmış, yoksa kitabınızdan yararlanan bir kişinin kendi ifadesiyle yazdığı, özet tarzı bir metin mi?

--İnfoCan 17:15, 28 Ağustos 2009 (UTC)