Vikipedi tartışma:Adil kullanım gerekçelendirme yönergesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Vikipedi (Proje-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu proje, Vikipedi'deki Vikipedi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Vikipedi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Proje  Bu proje için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 

7. gün meselesi[kaynağı değiştir]

İngilizce aslında olduğu gibi 7. günün ardından silinebileceği notunu buraya da geçirdim. Bu konuda değişik fikri olan var mı? --Manco Capac 07:52, 3 Eylül 2008 (UTC)

Zaten VP:HS'ye bazı eklemeler yapmamız gerekiyor. Oradaki öneride tartışılması daha uygun. Çıkacak fikre göre değiştiririz. Bugün ilgili öneriyi yapabilmeyi ümit ediyorum. --Machiavelli' msj 11:33, 3 Eylül 2008 (UTC)

Müzik örnekleri[kaynağı değiştir]

Sanırım bu kısmında en:Wikipedia:Music samples çevrilmesi gerekiyor. --Manco Capac 08:14, 3 Eylül 2008 (UTC)

  • Ben çevrimeye başladım. --Manco Capac 09:04, 5 Eylül 2008 (UTC)

Özel kullanımlar[kaynağı değiştir]

İngilizce Vikipedide olduğu gibi: en:Category:Non-free use rationale templates özel kullanımlar için bizim de şimdiden şablonlar oluşturmamız faydalı olur mu? --Manco Capac 08:58, 3 Eylül 2008 (UTC)

Yavaş yavaş başlasak iyi olacak. Sayfanın çevirisi için teşekkürler. Son bölümü de Vikipedi tartışma:Hızlı silmedeki tartışmaya göre yazarız.--Machiavelli' msj 18:46, 3 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba, Şablon:Telifli kullanım gerekçesi şablonunu ve /doc şablonunu yaptım ama bir de siz eksiklerine bakar ısınız lütfen? Özellikle otomatik kategori atama işini yapamadım gibi geliyor. O kısım ilgi bekliyor. kolay gelsin. --Manco Capac 12:59, 4 Eylül 2008 (UTC)

  • Otomatik kategorilendirmeyi hallettim ancak İngilizce orijinalinde bu kategoriler gizliler bizimkinde şu anda gizli değil. ilerde istersek gizli yapılabilir kanısındayım. --Manco Capac 08:29, 5 Eylül 2008 (UTC)
Kategoriler gizliler derken tam olarak neyi kasttettiğinizi anlayamadım. Uygun, gösterebileceğiniz bir örnek var mı acaba?--Machiavelli' msj 09:18, 5 Eylül 2008 (UTC)
en:Category:Non-free images with valid backlink bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bu kategori en:Template:Non-free use rationale şablonu tarafından otomatik yaratılıyor. Ben bu şekilde bizim şablonda da otomatik kategori yaratmayı koydum ama gizli çalışmasını sağla(ya)madım. O kategoriye bakarsanız. İçindeki resimlerin resim sayfalarında bu kategori görünmüyor. Böylece bilinçsiz kullanıcıların kurcalaması önlenmiş oluyor. Kolay gelsin. --Manco Capac 09:33, 5 Eylül 2008 (UTC)
Merhaba, buldum. __HIDDENCAT__ ibaresini kategorinin içine yazınca kategori hidden oluyor imiş. İsterseniz böyle yapabiliriz. --Manco Capac 10:14, 5 Eylül 2008 (UTC)

Adil Kullanım gerekçelendirme kapsamında yapılan işler[kaynağı değiştir]

Mrhaba bu proje kapsamında benim yaptıklarımı Kullanıcı:Manco Capac/AK sayfasına özetliyorum. Siz de oraya not düşer iseniz bu projeyi daha iyi yürütebilir herkesin herkesten haberi olabilir. Teşekkürler. --Manco Capac 09:06, 5 Eylül 2008 (UTC)

Bu iyi oldu özellikle bazılarında ortak kullanılan şablonlar var en:Template:Tlsx en:Template:Tlx gibi çevrilip bize aktarılıp aktarılmadığını bulmak bir hayli zaman kaybettirici bir işlem.--Machiavelli' msj 09:14, 5 Eylül 2008 (UTC)

Yönerge önerisi[kaynağı değiştir]

Aslında bu daha çok bir yardım sayfası. Neyin nasıl kullanılacağını, gerekçelendirilmenin nasıl anlatacağını gösteren bir sayfa. Diğer politikaların gereklerinden kaynaklanan ve diğer politikaları tamamlayan bir sayfa. VP:AKP madde 10:Adil kullanım iddiasında bulunulan tüm maddeler için, maddenin adı ve Vikipedi:Resim tanım sayfası'nda açıklandığı gibi bir "adil kullanım gerekçesi". Gerekçe kolaylıkla anlaşılacak ve söz konusu maddeyle alakalı olacak şekilde sunulmalıdır. Ayrıca m:Resolution:Licensing policy: Media used under EDPs are subject to deletion if they lack an applicable rationale. They must be used only in the context of other freely licensed content. Ayrıca For the projects which currently have an EDP in place, the following action shall be taken:As of March 23, 2007, all new media uploaded under unacceptable licenses (as defined above) and lacking an exemption rationale should be deleted, and existing media under such licenses should go through a discussion process where it is determined whether such a rationale exists; if not, they should be deleted as well.
Yani bu sayfa sadece zaten var olan politikaların, birkaç cümleyle geçilmiş ayrıntıya inilmemiş maddelerin yol göstericisi. Direk yönerge olarak çevrilebilir kanaatindeyim. İstenirse yardım alanadıylada yazılabilir.--Machiavelli' msj 12:10, 6 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba, artık yüyürlüğe soksak mı ne dersiniz? --Manco Capac 07:23, 23 Eylül 2008 (UTC)

Çeviri bitti[kaynağı değiştir]

Merhaba, nihayet Mach'ın da değerli katkılarıyla çeviriyi bitirdim. Ancak bazı yerleri çevirmedim. Çünkü bu yerler bizim Vikide bulunmuyordu. Hızlı Sil alt başlığının sonundaki kısımlar gibi. Acaba bu konuda fikir belirtebilir misiniz? Bizim de bir resim silme önerilmesi prosedürümüz olmalı mı mesala? Teşekkürler --Manco Capac 09:20, 8 Ekim 2008 (UTC)

Ekran yaklama görüntüsü şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba bu konu için özel şablonu:{{Ekran görüntüsü AK}} yaptım bilginize. --Manco - mesaj 09:49, 12 Kasım 2008 (UTC)