Vikipedi:WMTR/Vikimaraton/Sosyal Girişimcilik Vikimaratonu 2020

Vikipedi, özgür ansiklopedi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda
Gençlerle Vikimaraton'dayız

Vikimaraton:Sosyal Girişimcilik

İMECElab - Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye



Bu vikimaraton projesi, 19.05.2020 günü Türkiye saati ile 13:00 - 16:00 arasında gerçekleşecektir.

Vikimaraton sırasında deneyimli editörler sorularınızı yanıtlayıp madde oluşturmaya destek vermek üzere yayında olacak. Canlı oturuma katıl


Vikimaraton nedir?

Vikimaraton, belirlenmiş bir konu ya da içerik ile ilgili Vikipedi maddelerinin oluşturulması, geliştirilmesi amacıyla gönüllülerin belirli bir zaman diliminde bir arada çalışmasıdır.

Sosyal Girişimcilik nedir?

Sosyal girişimci yaşadığı çevredeki toplumsal bir sorunu veya ihtiyacı belirleyerek, bu sorunun ortadan kaldırılması veya ihtiyacın giderilmesi için girişimcilik prensiplerini kullanarak kalıcı çözümler üretir. Bir açık sosyal inovasyon laboratuvarı olan [1]eğitimlerine katılan sosyal girişimci gençlerle birlikte Türkçe Vikipedi'de eksik olan sosyal girişimcilik maddeleri üzerinde çalışmak üzere çevrimiçi ortamda bir araya geliyoruz.

Vikipedi'nin görsel-işitsel dosya deposy Commons'da şu kategori altındaki görseller maddeleri geliştirmesinde yardımcı olabilir:

Vikipedi Maddesi Oluşturuyorum

Yararlanabileceğiniz kaynaklar[kaynağı değiştir]

Madde oluşturulması, düzenlenmesi ve geliştirilmesi esnasında kullanılabilecek kaynakların bir kısmını sizlerle paylaşıyoruz.

Geliştirilecek maddeler[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki maddeler taslak düzeynidedir, geliştirilmeleri gerekir. Kaynaklı bilgiler ekleyerek maddeleri geliştirebilirsiniz.

Yeni Oluşturulacak Maddeler[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki kırmızı renkli maddeler hakkında Vikipedi'de herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Bu liste nihai değildir, burada belirtilenler dışında da Vikipedi'de hakkında bilgi olmayan sosyal girişimcilik maddeleri olabilir.