Vikipedi:Madde sihirbazı/1. versiyon/Reklam

Page yarı korumaya alındı
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Canlı sohbet ile yardım: irc • web

2. Konu
4. Kaynaklar
5. İçerik
6. Son
Kayda değerlik
Bir konu başlığı, konudan bağımsız olan güvenilir kaynaklarda önemli düzeyde ele alınmışsa, bağımsız bir madde için gereken ölçütleri sağladığı varsayılmaktadır.

- Vikipedi:Genel kayda değerlik yönergesi

Madde Sihirbazı'nı kullandığınız için teşekkür ederiz!

Yazmak istediğiniz maddenin konusunu oluşturan nesne/kişi/oluşum ile yakın bir ilişki içerisindeyseniz, bir çıkar çatışmanız var demektir ve tarafsız bir ansiklopedi yazmanız son derece güç olacaktır. Diğer kullanıcıların reklam olarak algılamayacağı bir madde yazmanızın güç olduğunu fark edeceksiniz. Vikipedi'nin reklam amacıyla kullanılması da resmî politikalarla yasaklanmış durumdadır (bkz: VP:REKLAM). Maddeniz bir reklam gibi görünüyorsa ve/veya kayda değerliği çok açık olmayan bir konuya sahipse, muhtemelen çok hızlı bir biçimde silinecektir.


  1. Niyetinizi gözden geçirin. Vikiped; ürün, hizmet ve web sitelerin tanıtılması için oluşturulmuş bir alan değildir. Okuyuculara bir şeyin ne kadar güzel olduğunu anlatmak için buraya geldiyseniz ya da henüz hiç kimsenin duymadığı bir fikir ya da ürünün tanınmasını amaçlıyorsanız, yanlış yerdesiniz.
  2. Kendi ürününüz veya web siteniz için yeni bir madde oluşturmayın. Biri kendi eserlerini/çalışmalarını tanıtan yeni bir madde oluşturduğunda, çoğunlukla bunun nedeni bunların başkalarının dikkatini çekmemiş, iyi bilinmeyen eserler/çalışmalar olmaktadır ve bunların güvenilir kaynakları bulunmamaktadır. Bu türdeki maddeler, çıkar çatışması yaratmakta ve genellikle silinmektedir. Vikipedi, popüler ürünler ve web siteleri hakkında maddelere sahiptir; ancak Vikipedi'yi bunları popülerleştirme amacıyla kullanmak kabul edilemez.


Önerdiğiniz madde ile ilgili bir çıkar çatışmanız varsa,

Vikipedi:Madde istekleri sayfasında istek oluşturabilirsiniz.
Daha genel bir maddenin (konunun alanı, türü ya da şehri) tartışma sayfasında ilgili konuyu açıklayabilirsiniz.
Vikipedi'ye katkıda bulunmanın alternatif yollarına göz gezdirebilirsiniz.