Venetian Snares

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Venetian Snares
Funk 2008'de performans sergilerken
Genel bilgiler
DoğumAaron Funk
11 Ocak 1975 (49 yaşında)
Winnipeg, Manitoba
Tarzlar
ÇalgılarDrum machine, Renoise, synthesizer, modular synthesizer, sampler, softsynth
Etkin yıllar1992–günümüz
Müzik şirketiPlanet Mu, Sublight, Hymen
İlişkili hareketlerBong-Ra, Cex, Daniel Lanois, Doormouse, Fanny, Hecate, Poemss, Speed Dealer Moms, Speedranch, Stunt Rock, John Frusciante
Resmî sitevenetiansnares.bandcamp.com

Venetian Snares olarak bilinen Aaron Funk (11 Ocak 1975 doğumlu), Winnipeg, Manitoba merkezli Kanadalı bir elektronik müzisyen. Breakcore türünü icat etmesi ve popülerleştirmesiyle tanınmaktadır. Deneysel bir elektronik müzik şirketi olan Planet Mu'ya imza atmış en çok tanınan sanatçılardan biridir. Kendine özgü tarzı titizlikle karmaşıklaştırılmış davullar, eklektik sample kullanımı ve tuhaf zaman işaretleri kullanır, özellikle de 74 74 .[1]

2005 tarihli albümü Rossz Csillag Alatt Született, breakbeat'leri orkestra örnekleriyle birleştirdi ve eleştirel beğeni toplayarak, sanatçının ve türün deneysel elektronik müzik topluluğu içinde popülerlik kazanmasına yardımcı oldu.

Çok üretken bir müzisyen olan Funk; Planet Mu, Hymen, Sublight ve kendi plak şirketi Timesig de dahil olmak üzere farklı plak şirketleriyle ve Last Step, Snares Man!, Snares ve Speed Dealer Moms gibi farklı takma adlarla her yıl birkaç albüm yayınlıyor. Ayrıca glitch, IDM, modern klasik ve asit tekno gibi diğer elektronik türlerini de keşfetmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Venetian Snares | Biography & History". AllMusic. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2016.