Vancouver Denizcilik Hakemleri Birliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vancouver Denizcilik Hakemleri Birliği
Kuruluş1986
AmaçDeniz ticareti alanında çalışan hakemlerin eğitim ve yeterlilik standartlarını belirleyip sürdürmek, mesleğe uygun davranış standartlarını düzenlemek, deniz ticaretinde uyuşmazlıkların çözümüne ilişkin tahkim kuralları düzenlemek
MerkezBritanya Kolumbiyası
Konum
  • 640-355 Burrard Street Vancouver, BC V6C 2G8, Kanada
Resmî sitewww.vmaa.org

Vancouver Denizcilik Hakemleri Birliği (kısa adıyla VMAA), 1986 yılında Britanya Kolumbiyası, Kanada'da kuruldu.

VMAA'nın ilk yıllık genel toplantısı Mart 1987'de yapılmıştır. Yöneticileri seçmek ve önceki yıllarda hakemlerin ilerlemelerini izlemek için yapılan yıllık toplantılara ek olarak, yıl içinde birkaç kez seminerler düzenlenmektedir. Her yıl, güncel kuralları ve birliğin hakem ve destekleyici üyelerinin listesini içeren bir yıllık rapor yayınlanır. Halihazırda 35'in üzerinde hakem ve arabulucu üye ile bireysel ve kurumsal destekçileri bulunmaktadır.

Vancouver Denizcilik Hakemleri Birliği, deniz ticaretine ilişkin uyuşmazlıkların çözümünde tahkim kuralları oluşturmuştur.[1][2][3] Deniz hukuku uyuşmazlıklarında, denizcilik tahkimlerinde uzman tahkim kurumları arasında, Vancouver Denizcilik Hakemleri Birliği yer almaktadır.[4]

Vancouver Denizcilik Hakemleri Birliği, Çin Denizcilik Tahkim Komisyonu ile Denizcilik ve tahkim alanlarında seminer ve konferanslar düzenledi.[5][6]

Amacı[değiştir | kaynağı değiştir]

Denizcilik hakemleri için eğitim, nitelik ve mesleki davranış standartlarını oluşturmak, sürdürmek ve denizcilik alanındaki tahkimlerin yürütülmesini düzenleyen usuli kuralları oluşturmaktır.

Destekçileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Birliğe katkıları bulunan bireysel ve kurumsal destekçileri bulunmaktadır.

Birliğin Bireysel Destekçileri
Birliğin Kurumsal Destekçileri

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Türkiye'de Deniz Ticareti Tahkim Merkezi Kurulması Üzerine Düşünceler". Dergipark. 25 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2020. 
  2. ^ Cunningham, John R. (1989). "A Comment on the Rules of the Vancouver Maritime Arbitrators Association". Journal of Maritime Law and Commerce. 20: 147. 
  3. ^ "ICA". www.icaindia.co.in. 5 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2020. 
  4. ^ "TDM Call for Papers for a Special Issue on "Maritime Law Arbitration: Procedural and Substantive Issues" - News - News & Events - TDM Journal (Transnational Dispute Management) - The Network for International Arbitration, Mediation and ADR, International Investment Law and Transnational Dispute Management". www.transnational-dispute-management.com. 14 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2020. 
  5. ^ "A seminar on China-Canada Maritime Arbitration Law and Practice held in Ningbo". en.ccpit.org. 17 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2020. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". vancouverimc.org. 4 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2020.