Uluslararası Ornitologlar Birliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Uluslararası Ornitologlar Birliği
KısaltmaIOU
Ana organTemsilciler Komitesi ve Uluslararası Ornitoloji Kongresi
ÜyelikUluslararası Biyolojik Bilimler Birliği
Resmî siteinternationalornithology.org

Uluslararası Ornitologlar Birliği (IOU), ornitolojinin geliştirilmesi için faaliyet gösteren uluslararası bir kuruluştur. Temel ve uygulamalı araştırmaları birbirine bağlar, eğitim ve tanıtım faaliyetlerini destekler. IOU'nun özellikle yaptığı şeyler: düzenli aralıklarla küresel ornitoloji kongreleri düzenler ve finanse eder, kuş biyolojisi ve koruma çalışmalarının çeşitli yönleriyle ilgili komisyon ve komiteler kurar ve destekler, kendi misyonu ve hedefleriyle uyumlu özel amaçlara sahip diğer uluslararası ornitoloji çalışmalarını başlatır ve destekler.[1] Uluslararası işbirliğini ve ağ oluşturmayı teşvik etmek için web sitesinde üyelerinin isimlerini ve mesleki bağlılıklarını açıklar. IOU, IUBS'nin Ornitoloji Bölümü olarak hareket eder.

Vizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası Ornitoloji Birliği'nin (UOB) amacı, ornitoloji bilgisini bilim camiasına ve halka yayarak, kuş bilimini desteklemek, tanıtmak ve ilerletmektir. Bu kapsamda, benzer ilgi alanlarına ve hedeflere sahip diğer bilimsel kuruluşlar, vakıflar ve kurumlar ile iş birliği yapmak; amatör ornitologların değerli veri ve iç görüleriyle yerel araştırmaları teşvik etmek ve güçlendirmek; uluslararası ornitologlar arasında ilişkileri geliştirmek; temel araştırmalar ile koruma gibi bulgularından ve önerilerinden faydalanabilecek uygulamalı bilimler arasındaki bilgi transferini teşvik etmektir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bird, Jeff; Madge, Nancy; Reichard, Karl (1 Kasım 2020). "Towards a Capabilities Taxonomy for Prognostics and Health Management". International Journal of Prognostics and Health Management. 5 (1). doi:10.36001/ijphm.2014.v5i1.2201. ISSN 2153-2648.