Tristram Shandy: Uyduruk Bir Öykü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tristam Shandy: Uyduruk Bir Öykü (2005)
YönetmenMichael Winterbottom
YapımcıAndrew Eaton
OyuncularSteve Coogan,

Rob Brydon, Keeley Hawes, Shirley Henderson, Dylan Moran, Jeremy Northam, Naomie Harris, Kelly Macdonald, James Fleet, Ian Hart,

Gillian Anderson
MüzikMichael Nyman Nino Rota
Çıkış tarih(ler)i17 Temmuz 2005 (Cambridge Film Festivali) 20 Ocak 2006 (Birleşik Krallık)
Süre94 dakika
ÜlkeBirleşik Krallık
Dilİngilizce

Tristram Shandy: Uyduruk Bir Öykü, Michael Winterbottom’ın yönetmeni olduğu 2005 yapım İngiliz komedi filmi. Laurence Sterne’nin 18. yüzyıl’a ait üstkurmaca romanı Tristram Shandy’nin uyarlamasını yaptıkları egoist aktörler rolünde Steve Coogan ve Rob Brydon oynamaktadır. Aynı zamanda Gillian Anderson ve Keeley Hawes, Tristram Shandy rolleri yanında kendilerini oynamaktadırlar. Roman bir adamın otobiyografisini yazmayı başaramaması hakkında olduğu için film de filmin çekiminin başarılamaması etrafında şekil almaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmde, Steve Coogan’ın kendini özgüvensiz ve karmaşık bir aşk hayatı olan kibirli bir aktör olarak oynamaktadır. Coogan, Tristram Shandy Beyefendi’nin Hayatı ve Görüşleri kitabına adını veren rolü görkemli bir evde canlandırmaktadır. Coogan ve Toby Amca’yı oynayan aynı zamanda da rolünün Coogan’ınki ile eşit derecede bir öneme sahip olduğunu savunan Rob Brydon ile daima ağız kavgasında bulumaktadır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]