Thomas ve Arkadaşları

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Thomas ve Arkadaşları, Cartoon Network'te yayınlanan bir çizgi film. Türkiye'deki yayın hakları MinikaÇOCUK tarafından satın alınmıştır.

Thomas, Henry, Duck ve Zahmetli Kamyonlar de Kidderminster.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâyenin başkahramanı Thomas yaramaz ve telaşlı haliyle oldukça sevimli bir trendir ve uzak mesafelere çok önemli yükler taşır. Thomas aslında çok çalışkan bir tren olsa da, zaman zaman yaramazlıklarıyla başını derde sokar.

Filmleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Reboot[değiştir | kaynağı değiştir]

12 Ekim 2020'de Mattel tarafından dizinin Thomas ve Arkadaşları: Tren Takımı Maceraları ile yeniden başlatılacağı ve Nelvana'nın dizinin ortak yapımcılığını ve animasyonunu yapacağı açıklandı . Anlaşma, 104 tane 11 dakikalık bölüm ve 2 tane 60 dakikalık özel filmin üretileceğini ve animasyonun 3D tam CGI animasyonundan (2009'da tam CGI'ye geçişinden bu yana kullanılan) 2D animasyona, yeni yenilenmiş yeniden tasarımlarla geçiş yapmasını şart koşuyordu.[1] Thomas ve Arkadaşları. 5 Şubat 2021'de Cartoon Network ve Netflix'in sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde dizinin yayın ve akış haklarını ortak olarak aldıkları açıklandı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mattel Television Greenlights 104 New "Thomas & Friends®" Television Episodes and 2 Specials". www.businesswire.com (İngilizce). 12 Ekim 2020. 18 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2023. 
  2. ^ "Cartoon Network, Netflix snap up new 2D Thomas". 30 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2023.