The Regime

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Regime
TürPolitical satire
Proje tasarımcısıWill Tracy
Yönetmen
Başrol
ÜlkeABD
Diliİngilizce
Yapım
Yönetici yapımcı
Yapım şirketi
  • SAF Films West
  • HBO Entertainment
Yayın bilgileri
KanalHBO

The Regime başrollerinde Kate Winslet, Martha Plimpton, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts ve Hugh Grant'ın yer aldığı HBO yapımı politik hiciv televizyon mini dizisi. Will Tracy'nin yazar, yürütücü yapımcı ve showrunner olduğu dizinin bölümlerini Stephen Frears ve Jessica Hobbs yönetiyor ve yürütücü yapımcılığını üstleniyor. Winslet, Frank Rich ve Tracey Seaward da yürütücü yapımcılar olarak görev alıyor.

"The Regime" 3 Mart 2024 tarihinde gösterime girecek.[1][2] ve altı bölümün tamamı Nisan ayında İngiltere'de sadece Sky Atlantic ve Now TV kanallarında yayınlanacak.[3]

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi, çökmekte olan otoriter bir rejimin sarayında geçen bir yılı anlatıyor.[4] Uzun bir süre saraydan ayrılmayan Şansölye Elena Vernham giderek paranoyaklaşır ve dengesizleşir ve beklenmedik bir sırdaş olarak uçarı bir asker olan Herbert Zubak'a yönelir. Zubak'ın şansölye üzerindeki etkisi arttıkça, Elena'nın gücünü genişletme girişimleri sonunda sarayın ve ülkenin onun etrafında parçalanmasıyla sonuçlanır.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ GONZALES, ERICA (2 Kasım 2023). "The Regime: What to Know About the HBO Series Starring Kate Winslet". Elle. 6 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2023. 
  2. ^ Petski, Denise (20 Aralık 2023). "The Regime Teaser Trailer: Kate Winslet Is An Authoritarian Leader Desperate To Maintain Control In HBO Limited Series". Deadline Hollywood. 20 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2023. 
  3. ^ "Kate Winslet On Titanic, Leonardo DiCaprio & New TV Show The Regime | PORTER". web.archive.org. 24 Şubat 2024. 24 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2024. 
  4. ^ DeVore, Britta (2 Şubat 2023). "'The Palace' Begins Production With First Image of Kate Winslet in HBO Miniseries". Collider (İngilizce). 3 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2023. 
  5. ^ from the official website 26 Şubat 2024 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]