İçeriğe atla

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Lord of The Rings, The Battle For Middle Earth
GeliştiriciEA Los Angeles Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıEA Games
YapımcıEA Los Angeles
TasarımcıDustin Browder Bunu Vikiveri'de düzenleyin
MotorSAGE Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformMicrosoft Windows
ÇıkışMicrosoft Windows
6 Aralık 2004
TürStrateji
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

The Lord of The Rings, The Battle For Middle-Earth, EA Games tarafından PC Strateji oyunu olarak geliştirilmiş (RTS), Peter Jackson'un, J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden sinemaya uyarladığı filmi baz alınarak hazırlanmıştır. Oyun, filmden kesitlerin bulunduğu gerçekçi bir yapımdır. 6 Aralık 2004'te; Ardından, The Lord of The Rings, The Battle For Middle Earth II, 2 Mart 2006 yılında piyasaya sürülmüştür.

Oyunun amacı, diğer strateji oyunlarında olduğu gibi, kaynaklar kazanıp (resource), bunlar ile bir askeri üs ve ardından ordu kurmak üzerinedir. Diğer oyunlardan farklı olarak Battle for Middle Earth'te, binalar sadece belirli yerlere kurulabilmektedir. Bu "slot" adı verilen yerlerde tarlalardan, okçuluk okuluna kadar birçok seçenek vardır. Slotlardan oluşan kamplarınıza, haritanın farklı köşelerinde bulunan yerlerde yenilerini ekleyebilirsiniz. Bina ve asker çıkartmak için gerekli olan tek şey ise "Resource" adı verilen kaynaktır.

Battle for Middle Earth iki taraf ve dört ırk barındırmaktadır.. Orta-Dünya'nın özgür halklarından Rohanlılar ve Gondorlular iyilik tarafını oluştururken karanlık tarafı ise Mordor ve Isengard oluşturmaktadır. Her ırk kendine has strateji ve birimlere sahiptir; Rohan'da Rohirrim, Mordor'da Troll vb.

Birimler, birkaç kategori altındadırlar. Atlılar, mızraklılar, okçular, kılıçlılar ve yaratıklar. Ayrıca bunların yanında oyunda "hero" yani kahraman adı verilen özel birimlerde mevcuttur. Kahramanlar, özel yeteneklere ve diğer birimlere karşı daha büyük vuruş gücü ve cana sahiptirler. Ancak her hero birim kategorilerine dahildir. Örneğin atlılar, mızraklılardan daha fazla darbe aldıkları için, atlı kahramanlar da mızraklardan daha fazla zarar görecektir. Ayrıca tüm birimler savaştıkça deneyim puanları kazanırlar ve seviye atlarlar.