The Incredible Hulk (1978 TV series)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Incredible Hulk (1978 TV series)
Tür
UyarlamaThe Hulk by
Stan Lee and Jack Kirby
GeliştirenKenneth Johnson
Başrol
AnlatıcıTed Cassidy
(opening narration)
Bitiş müziği"The Lonely Man Theme"
BesteciJoe Harnell
ÜlkeAMERİKA
Diliİngilizce
Sezon sayısı5
Bölüm sayısı80 + 5 TV bölüm (bölümleri listesi)
Yapım
Yönetici yapımcıKenneth Johnson
Yapımcı
Gösterim süresi47–50 Dakika
Yapım şirketi
Dağıtımcı firmaMCA Television
Yayın bilgileri
KanalCBS
Yayın tarihi4 Kasım 1977 (1977-11-04) - 12 Mayıs 1982 (1982-05-12)
Kronoloji
Sonra gelenThe Incredible Hulk Returns (1988)

The Incredible Hulk, Marvel Comics karakteri Hulk'a dayanan bir Amerikan televizyon dizisidir. CBS televizyon ağında yayınlanan dizide Dr. David Banner rolünde Bill Bixby, Hulk rolünde Lou Ferrigno ve Jack McGee rolünde Jack Colvin rol aldı.

Dizide, öldüğü sanılan dul bir doktor ve bilim adamı olan Dr. David Banner, takma isimlerle Amerika'yı dolaşarak korkunç sırrına rağmen kendisini yardıma muhtaç insanlara yardım ettiği bir durumda bulur: Hücrelerini değiştiren bir kazanın ardından, aşırı öfke veya stres zamanlarında, "Hulk" olarak adlandırılan devasa, vahşi, inanılmaz derecede güçlü yeşil güçlü bir canavara dönüşür. Banner, seyahatlerinde durumunu kontrol altına almanın veya iyileştirmenin bir yolunu ararken geçici işlerde çalışarak para kazanıyor. Bu arada, Hulk'un açığa çıkması kariyerini geliştirecek ölümcül bir tehdit olduğuna ikna olan tabloid gazetesi muhabiri Jack McGee tarafından saplantılı bir şekilde takip edilmektedir.

Serinin Hulk'un kökenini belirleyen iki saatlik televizyon pilot filmi 4 Kasım 1977'de yayınlandı. Dizinin 80 bölümü ilk olarak 1978'den 1982'ye kadar beş sezon boyunca CBS tarafından yayınlandı. Bazı bölümleri de yazan veya yöneten Kenneth Johnson tarafından geliştirildi ve üretildi . Dizi, David Banner'ın bir çare aramaya devam etmesiyle sona erer.