The High Kings

Vikipedi, özgür ansiklopedi

The High Kings, 2008 yılında Dublin'de kurulmuş İrlandalı bir folk grubudur. Grup, Finbarr Clancy, Brian Dunphy, Darren Holden ve Paul O'Brien'dan oluşmaktadır.[1] 2020 itibarıyla grup beş stüdyo albümü, dört canlı albüm ve iki canlı DVD ve bir en büyük hit albümü yayınladı. İlk üç stüdyo albümleri Billboard dünya müzik listesinde üç veya daha yüksek bir numarada yer aldı,[2] ilk ikisi İrlanda'da platin oldu,[3] ve tüm albümleri İrlanda'da listelerde yer aldı.

İlk albümlerinin yayınlanmasından sonra, yeni grup oldukça sahnelenmiş bir formattan daha doğal bir performans tarzına geçti. Üçüncü albümleri Friends for Life, hem geleneksel İrlanda şarkılarını hem de bazı orijinal şarkıları içeriyor. Grubun başlangıcından bu yana, birkaç kez İrlanda, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'yı gezdi. Çoğunlukla geleneksel İrlanda şarkıları söyleseler de, diğer türlerden şarkıların aranjmanlarını da söyledikleri biliniyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; about isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Billboard World Music isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ Dyroff, Denny (22 Mart 2011). "Share the Magic of Irish Music". Daily Local News. West Chester, PA.