Tatil (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tatil
YönetmenNancy Meyers
YapımcıNancy Meyers
SenaristNancy Meyers
OyuncularKate Winslet
Cameron Diaz
Jude Law
Jack Black
Rufus Sewell
MüzikHans Zimmer
DağıtıcıColumbia Pictures (ABD)
Universal Pictures (Uluslararası)
TürüRomantik, Komedi
Yapım yılıAmerika Birleşik Devletleri 2006, ABD
Süre138 dakika
Dilİngilizce
Bütçe85.000.000 $

The Holiday (Türkçe: Tatil), başrollerini Kate Winslet ve Cameron Diaz'ın paylaştığı 2006 yapımı romantik komedi türünde bir Nancy Meyers filmi.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Iris (Kate Winslet), İngiltere'de yaşayan bir gazetecidir ve iş arkadaşı Jasper (Rufus Sewell) için yıllardır karşılıksız bir aşk beslemektedir. Çalıştıkları işyerinin yılbaşı partisinde aniden Jasper'ın başka bir iş arkadaşıyla nişanlanacağı haberi Iris'i çok etkiler. Bu sırada, Amerika'da yaşayan ve film fragmanları hazırlayan Amanda (Cameron Diaz), erkek arkadaşının onu aldatması üzerine onu terkeder ve yaşadığı yoğun tempodan uzaklaşmak ister. İnternette tatil yerleri ararken, evleri herhangi biriyle bir süreliğine karşılıklı değiştiştirmeyi sağlayan bir site bulur. Amanda, İngiltere'deki Iris'in evi için onunla iletişime geçer ve karşılıklı olarak evleri yılbaşına kadar değiştirme kararı alırlar.

Iris, Amerika'ya gelir ve Amanda'nın lüks evini görünce çok doğru bir karar verdiğini anlar. Burada Amanda'nın arkadaşı Miles (Jack Black) ile tanışır ve gün geçtikçe yakınlaşıp daha fazla zaman geçirmeye başlarlar. Amanda ise İngiltere'de Iris'in kır evinde kendini rahatlatmaya çabalarken eve gelen (Iris'in erkek kardeşi) Graham (Jude Law) ile tanışır ve aşk yaşamaya başlarlar. Amanda ve Iris sıkıntılarını unutur, ama yeniden dönmek zorunda kaldıkları zaman geldiğinde farklı yerlerde karşılarına çıkan aşkları bırakamazlar. Önceden yalnız geçirmeyi planladıkları yılbaşını hep birlikte İngiltere'de geçirirler.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]