Tartışma:İslam'da melek

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Harry Tootmorsel tarafından 1 yıl önce İblis bir melek değildir. başlığına
Vikiproje İslam (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Şeytan bir Cindi[kaynağı değiştir]

Metinde Şeytan Meleklerdendi yazıyor. Kuran-ı Kerime göre ise Kehf suresin´in 50ínci ayetinde ise: ,,Hani biz meleklere: Ademe secde edin, demiştik: İblis hariç olmak üzere, onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi.,,(18:50) belirtildigi gibi Şeytan meleklerden değildi, cinlerdendi. Bu sebeble lütfen metinde gecen yazının değiştirlmesini ve düzenlenmesini, Islami açıdan yazılmasını dileriz.

şeytan melek değildir[kaynağı değiştir]

melekler nurdan yaratılmış, iyiliğe kodlanmış, kötülük bilmeyen varlıklardır...Fakat şeytan ateşten yaratılmıştır ve cinlerdendir (yani şetanın iradesi vardır, -iyik veya kötülük- başlarda iyiyken bir kıskançlık sebebi kötülüğe yönelmesi onun melek olmadığını gösterir, konu başlığı "hristiyanlıkta şeytan" olsaydı ozaman bu yazılan doğru olabilrdi) lütfen dini bilgisi tam olan bir kullanıcı bunu düzeltsin...

Şeytan cin değildir![kaynağı değiştir]

Şeytanın gerçek adı 'Işık taşıyan' anlamına gelen Lucifer(Lusifır)'dır.İnsan yaratılmadan önce Allah'ın yarattığı en güçlü ve diğer 4 meleğin (Cebrail,Azrail,Mikail,İsrafil) üstü bir melekti.Kehf/ 50. Hani, biz meleklere “Âdem’e secde edin” demiştik de İblis dışında hepsi secde etmişti. İblis, cinlerdendi (cinlerden oldu).Bu ayette bahsedilen cinlerden oldu ibaresi cinliğe düşürüldü anlamındadır (kane minel cinni).Ayrıca emir meleklere verilmiştir cinlere değil.Eğer şeytan bir cin ise meleklerin arasında ne işi var?Allah şeytanı ateşten;diğer melekleri ise nurdan yarattı.Cinler de ateşten yaratılmadı.Öyleyse şeytan cin değildir.Teşekkürler --78.181.210.225 20:19, 25 Ağustos 2010 (UTC)

şeytan cin değildi melekti[kaynağı değiştir]

şeytan ateşten yaratıldığı doğru meleklerinde nurdan ama nurun ne olduğunu öğrenin ilk önce iyilik değil ışık demek nur(iyi anlamda) şeytan ateşten yaratılmış ilk melekti ama ademe secde etmeyince cennetten kovuldu esasında bir melekti ve oda ademe secde etme olayından önce melekler gibi Allah'a durmadan ibadet ve hizmet ediyordu cennetten kovulunca ona iblis denmeye başlandı ve ayrıca asıl cin ve iblis olan ise Hz. Havva'yı kışkırtan o yılandır lütfen bilmeden konuşmayın. ve şeytan cennetten kovulunca kötü olmaya başladı o sadece Hz. Adem'e kendisinin ondan daha güçlü olduğunu ve ona secde etmeyeceğini söyledi sonra Allah onu kovdu ve şeytan da O' na kullarını kışkırtıp onlara kötülük yaptırabileceği gücü olduğunu kullarının O'na değil kendisine hizmet edeceğini söyledi.BİLMEDEN KONUŞMAYIN LÜTFEN!

şeytan cindi[kaynağı değiştir]

--78.186.85.95 15:41, 10 Kasım 2016 (UTC)şeytan bir cindi düzeltir misiniz vikipedi bey

İblis bir melek değildir.[kaynağı değiştir]

Meleklerin iradeleri yoktur. Allah'ın emrini yerine getirmem gibi bir lüksleri yoktur, böyle bir tercihte bulunamazlar. İblis tercihte bulundu, çünkü melek değildi. Harry Tootmorsel (mesaj) 14.58, 11 Aralık 2022 (UTC)Yanıtla