Tartışma:Türkiye'de futbol

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Futbol (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Futbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Futbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tarafsızlıktan ödün verenler[kaynağı değiştir]

4 büyüklerin resmi kupa tablosuna neden Galatasarayın özel kupaları eklenir anlamış değilim.Resmi kupa demek federasyonun düzenlediği kupalar demek.Bu yüzden kimse tarafsızlıktan ödün vermesin burası rekabet alanı değil doğruların paylaşıldığı sitedir.Anlıyorsun dimi sultaniman silme bu yazdıklarımı.

fenerbahçenin almış olduğu özel kupalar da eklenerek kupa sayıları hesaplanmaya çalışılmış.

her kupanın değeri 1 olarak değerlendirmiş. donanma kupası ile uefa kupası aynı nitelikte midir?

ayrıca trabzonsporun ankara tsyd, trabzon tsyd, bursa'nın anadolu tsyd vb kupaları, ayrıca gurbet kupası, antalya kupası, salon turnuvası vb kupaları da dahil ederek pek fazla değer ifade etmeyen kupaları da buraya eklemek gerektir ki, bu ölçüyü tututurmak imkansızdır.
kupa sayılarının bu listeden kaldırılması veya ille de olacaksa profesyonel kupalar, amatör ulusal kupalar ve istanbul turnuvaları diye kategoriye ayrılmalıdır.
bu konunun daha objektif değerlendirilmesini diliyorum.

General Harrington Kupası peki aynı nitelikte mi o kupa işgalcilere karşı alındı. Sbatanay (mesaj) 15:38, 14 Ağustos 2016 (UTC)

Türkiye'de futbolcular gözlerinin bir ucuyla sürekli yedek kulubesine doğru bakarlar.Kulubeden sürekli talimat alarak oynarlar.

8-0'lik İngiltere maçları[kaynağı değiştir]

Bu maddede mutlaka olması gerektiğini düşündüğüm İngiltere maçlarında yenilgilerden sonra ciddi bir yeniden yapılanma yapılmış olması. TRT Podcast'te Modern Zamanlar'da Mart 2010 sonu ve Nisan 2010 yayınlarında Türk futbolu hakkında değerlendirmeler de kullanılabilir Ali Sağlam 11:52, 11 Ağustos 2010 (UTC)

TRT Podcast Modern Zamanlar 25.03.2010 Modern Zamanlar ile Türk Futbolu'nun 80 sonrası incelenmiş Ali Sağlam 12:08, 11 Ağustos 2010 (UTC)

İstanbul takımlarının 'çaycılar birliği turnuvası' kupalarıda var. Hani 100'e tamamlayın diye söylüyorum. Perşembe kupası diye birşey de vardı. Uefa ile aynı nitelikte değil mi yoksa? Bulduğunuzu ekleyin. İstanbul yalakalığını medya dahil yapan çok. Bari siz şurada objektif tarafsız olun.

Güner Devlet[kaynağı değiştir]

Futbola 1990 yılında Fenerbahçe alt yapısında başlamış olup yetenekleri yetersiz bulununca takımdan uzaklaştırılmıştır. Çok sevdiği futbol hasretini her çarşamba günü saat 19:00 da Kadıköy Kalamış sahilde bulunan halı saha da futbol oynamaya çalışarak dindirmeye çalışmaktadır.

"kupa sayıları" bölümü çok mantıksız[kaynağı değiştir]

sırf fenerbahçe önde olsun diye düşünülerek hazırlanmış bir sıralama. Mesela "İstanbul şilti" nedir? Bu sıralamada dikkate alınmalımıdır? Bu bölümün yazarının Fenerbahçe taraftarı olduğunu düşünüyorum. Bu tür üste çıkma çabalarının komik olduğunu artık bilmeliyiz.


2012-2013 sezonuna kadar şampiyon olan takımların listesini aşağıda verdim. En çok şampiyon olan takımıda görebilirsiniz.

Kupa ve Lig Dahil Toplam Şampiyonluklar

Galatasaray: 64 Fenerbahçe: 49 Beşiktaş: 47 Trabzonspor: 25 (TSYD Kupası dahil değildir.)

Avrupa Kupası Şampiyonlukları

Galatasaray: 2 (Uefa ve Super Kupa Şampiyonlukları)


Toplam Süper Lig Şampiyonlukları

Galatasaray: 19 Fenerbahçe: 18 Beşiktaş: 13 Trabzonspor: 6

Toplam Türkiye Kupası Şampiyonlukları

Galatasaray: 14 Beşiktaş: 8 Trabzonspor: 7 Fenerbahçe: 5

Toplam Cumhurbaşkanlığı ve Süper Kupa Şampiyonlukları (Süper kupa cumhurbaşkanlığı kupasının devamıdır.)

Galatasaray: 11 Beşiktaş: 8 Trabzonspor: 7 Fenerbahçe: 7

Toplam Başbakanlık Kupası Şampiyonları (Cumhurbaşkanlığı kupasına katılamayan takımlar Başbakanlık kupasını oynuyordu)

Fenerbahçe: 8 Beşiktaş: 6 Galatasaray: 5 Trabzonspor: 5

Devlet Başkanlığı Kupası

Galatasaray: 1 Ankaragücü: 1

TSYD Kupası Şampiyonları

Galatasaray: 12 Beşiktaş: 12 Fenerbahçe: 12

Kaynaklar:

Türkiye Süper Ligi Tarihçesi: www.tff.org/default.aspx?pageID=379

Türkiye Kupası Tarihçesi: www tff org/Default.aspx?pageId=411

Kupalar Tarihçesi: www.tff.org/default.aspx?pageID=412

Gol Krallıkları Tarihçesi: www.tff.org/Default.aspx?pageID=405

Diğer Kaynak: www.turkfutbolu.net/kupatarihi.html --78.180.207.225 18:28, 20 Mayıs 2013 (UTC)

nasil oluyor?[kaynağı değiştir]

26 Ekim 1923'de Türkiye Millî Futbol Takımı ilk milli maçını Romanya ile İstanbul'da oynadı. Bu dönemde Galatasaray Milli takımın iskeletini oluşturuyordu.[1954'te kurulan UEFA (Avrupa Futbol Birliği), 1962 yılında Türkiye'yi bir Avrupa ülkesi olarak üyeliğe kabul etti.

bu donemde milli takimda 7 Fenerbahceli oyuncu vardi, cesitli kayitlara bakabilirsiniz, http://www.mackolik.com/Karsilastirma/660156/Turkiye-Romanya, lutfen biri duzeltsin bunu KirmiziAdam (mesaj) 09:29, 15 Temmuz 2013 (UTC)

Eksik kupalar[kaynağı değiştir]

Çalenç ve donanma kupasını eklemek gerekmiyor mu sizce?

Dirican1996 (mesaj) 10:12, 1 Haziran 2016 (UTC)