Tartışma:Resneli Niyazi Bey

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kuzey Makedonya (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kuzey Makedonya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kuzey Makedonya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Arnavutluk (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arnavutluk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arnavutluk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • eklediğiniz metin uygun bir dilde olmadığı için çıkarıldı. bilgileri kaynak göstererek ve ansiklopedik bir dille eklemenizi öneririm. --kibele 20:24, 15 Kasım 2006 (UTC)
  • Sayin kullanici Senol, iddialarinizi anamaddeden asagiya tasidim, lutfen asagidaki iddialarinizi kaynaklarla destekleyiniz ve metninizi ansiklopedik bir ifade ile belirtiniz. Eger maddenin su hali ile ilgili tarafli veya yanlis oldugunu dusundugunuz seyler varsa lutfen somut ve analitik bir uslupla madde uzerinde tartisalim. --BullsEye 22:22, 17 Kasım 2006 (UTC)

Kullanici Senol'un iddialari[kaynağı değiştir]

Niyazi bey,yalancı hürriyet kahramanıdır Resne ve civarında zorla insanları sindirmiş ve Abdülhamiti devirmek için civardaki insanları zorla Manastır dan trene bindirerek İstanbul a göndermiştir..Özellikle Resnede büyük dedemin karşı gelmesine rağmen (Niyazi beyin emri ile ) atlar önünde koşturularak Manastıra kadar sürülmüş ve zorla trene bindirilmiştir.Dedem bunların yüzüne sizler JÖNlersiz,padişahı devirmek neyinize,demiştir..Tüm hayvanatını Resnede bırakmak zorunda kalmış ve istanbula gelmek zorunda bırakılmıştır.Zorla Halk Hürriyet kahramanı olunmaz zülümkar olan hangi hürriyetin kahramanı olabilir.Fransa nın jönleri Milleti sonunda 1. dünya savaşına sokmuşlar ve hürriyetimiz için Türkiyemizi kuran Gazi Mustafa Kemal in kükremesini ve milyon şehitler vermek zorunda kalmışız.Hürriyeti ve halkını seven birinin ve etrafındakilerinin yaptıkları kurcalanırsa Hain likle bile suçlanabilir.Büyük dedemi isyanına zorla alet eden bu insanı ALLAH a havale ediyorum.


ŞenolşenolŞenol 22:08, 17 Kasım 2006 (UTC) Yukarıda anlattıklarım canlı şahitlerden olan büyük dedem Şabadin Hacigora (şabo ağa) `nın sözleridir,kabri Eyüp te bulunmakta ve yüz yaşından fazla yaşamıştır.Dedemin ve babam, Kenan Tezcan (hacigora) anlattıkları yani yaşayan şahitlerinin sözleridir.Ayrıca osmanlının zor döneminde kendine saray yaptıracak(Resnede) kadar müsrif birisi ve yaşadığı çevreye zülmeden birisi nasıl olurda hürriyet kahramanı olur.... tezcanyapi@gmail.com

Şenol

Ykanarya (mesaj) 14:40, 23 Aralık 2013 (UTC)

ATATÜRK-NİYAZİ BEY[kaynağı değiştir]

Senin arkasına saklandığın Atatürk;Niyazi Bey için "O Benim Ağabeyimdir,Vatan ve Bayrak Sevgisini öğretendir" demiştir.Ulu önderi yanlış düşüncelerinize alet etmeyiniz,bilmiyorsanız sorup öğrenebilirsiniz.Ykanarya (mesaj) 14:23, 23 Aralık 2013 (UTC)

İŞTE VATAN FEDAİSİ EFSANE KOMUTAN RESNELİ NİYAZİ BEY[kaynağı değiştir]

  1. Numaralı liste ögesi

1) 1897 Yunan Savaşında destan yazan komutan

2) Hürriyet Kahramanı

3) Vatan Fedaisi

4) Yarı Demokrasi dediğimiz Meşrutiyeti yeniden ilan ettiren kişi

5) Makedonya dağlarında teröristlerle göğüs göğüse çarpışan kahraman

6) 31 Mart İsyanını bastırmada önde gelenlerden

7) Pekçok savaş ve görevi yerine getirmiş kişi

8) Her zaman en önde çarpışan kahraman

9) Geyiği ile meşhur komutan

10)"Ne şehittir,ne gazi pisi pisine gitti niyazi" , "Geyik Muhabbeti" , "Kim vurduya gitmek" deyimlerinin dilimize yerleşmesine sebep olan kahramanımız.

Ykanarya (mesaj) 14:32, 23 Aralık 2013 (UTC)