Tartışma:Mem

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Felsefe (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Psikoloji (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Psikoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Psikoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyoloji (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Dawkinsin mem teorisine yalnıştır demiyorum yalnız türkçe vikide mem teorisini anlatırken sanki memler insan karakterinde ve hayatında neler yapacağı konusunda memlerin % 100 etkili olduğu savunuluyor. Darkins burda soyut olarak bilinen yaratıcıyı inkar ediyor ama soyut olan mem kavramını savunuyor. kısaca kendiyle çelişmiştir. resim yapmak, güzel şarkı söylemek bir beceridir doğuştan geldiği kabul edilir. mem diye tabir ettiği kavram ufak bir etki yapabilir. Yalnız insan hayatının tümünde tamamıyla etki yaptığını savunmak mantıksızlıktır. Hem bu inanış islamiyetteki kader anlaşyışınıda doğrular. --F.bicer 14:47, 10 Aralık 2008 (UTC)

Mem bir teoridir[kaynağı değiştir]

Mem bir bilim insanı tarafından ortaya atılmış ve birçok yerde adından bahsettirmiştir. Mem'in tartışılma düzlemi soyutluk, tanrı vs. yani metafizik değildir. Mem kavramı ile ilgili sıkıntısı olanlar bunu bilimsel ortamda yapmalıdır. Yoksa evrimden bahseden hiçbir şeyi Vikipedia'ya koyamayız. Ziyadesiyle evrim bilinen tüm inanç, din gibi şeyleri yıkmış bilimsel bir teoridir. Ya dünya düzdür demeye devam ederiz ya da aya gideriz. Bu basit bir seçim. Bu imzasız yazı armaganonur (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kavram Ayrımı ihtiyacı[kaynağı değiştir]

Mem, aynı zamanda İbrani alfabesindeki bir harftir. İlgili ayrımın yapılması gerekli. İyi çalışmalar [[Kullanıcı:Bca|Bca]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Bca|mesaj]]</sup> (mesaj) 01:20, 3 Eylül 2013 (UTC)