Tartışma:Córdoba

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Anlam ayrımı (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Anlam ayrımı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Anlam ayrımı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu sayfanın adı neden hiç tartışılmadan Kurtuba yapılmış. Daha çok bilinen, isminin Cordoba olduğudur. Bu kadar ciddi isim değişikliklerinde tartışma yapılması doğru değil midir?--85.99.122.105 08:27, 18 Ocak 2008 (UTC)

  • Bence Kurtuba olması doğru; çünkü geçmişten günümüze Türkçe yazılmış kitaplarda ağırlıklı olarak Kurtuba kullanılmıştır. Bence bu başlık doğrudur. --Dsmurat 20:24, 18 Ocak 2008 (UTC)
"Kurtuba doğrudur" şahsen diyemiyorum. Zira önemli olan tarihî yayınlar değildir bu tip isimlendirmelerde; şu anki yayınlar ve şu anki ismidir yörenin. Türk Dil Kurumu'nun uyguladığımız kurallarına göre isminin Cordoba olması gerek (zira hem Latin alfabesi kullanan bir dilden özgün ve özel bir isim, hem de çağdaş Türkçede oturmuş bir transliterasyonu yok). Eğer kaynaklarla itiraz eden yoksa değiştireceğim zira bugün siyasî haritalarımızda Cordoba olarak geçiyor yer, Kurtuba olarak değil... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:40, 18 Ocak 2008 (UTC)