Tartışma:Berim

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türkçe'de "berim" diye bir sözcük yok. Hayır, Arapça, Farsça, İngilizce ya da başka bir yabancı dil kökenli olmasından bahsetmiyorum. Bu sözcük Türkçe'de gerçekten yok. Ne eskiden vardı ne de şimdi var. Bir ODTÜ öğretim üyesi "madem computation'ın yok ben de böyle diyorum n'olucak ki?" açıklamasıyla ve "sözcüğü ben uydurdum" itirafıyla bu sözcüğü web sayfasında ortaya attı.

Bir sözcük, yalnızca bir kişi varolmasını istedi diye varolmaz. Bunlar ancak "şaka" olabilir. Sözcüklerin doğal gelişim süreçleri bellidir.

Türkçe'de varolmayan bir sözcüğü yalnızca bir kişi öyle olmasını istedi diye yoktan varedeceksek o zaman birisi de "computation" için "benim aklıma 'kompüteyşın' geldi" deyiverebeilir. Yani gerçekliğe dayanmayan veri bilimsel değildir.

"Berim" bir "Türkçe sözcük" değil. Türkçe'ye yabancı dillerden girmiş bir sözcük de değil. Bu bir saçmalık. Bir "totoloji".

Lütfen başlık değiştirilsin ve makale içinde bu şey kullanılmasın. Vikipedi herkesin kafasına göre sözcük uydurup kullandığı bir ansiklopedi mi yoksa bir "Türkçe" ansiklopedi mi?

Türkçe'nin sınırları bellidir. Biçimi bellidir. Söz varlığı bellidir. Türkçe sözcüklerin doğal gelişim süreçleri bellidir.

Bir kişinin canının istemesi, varolmayan bir sözcüğü Türkçe yapmaz.

Lütfen Türkçe'ye saygılı olalım. Özellikle de Türkçe'ye yabancı sözcük girmesini engellemeye çalışmaktan yana olanlar ve Türkçe'deki yabancı sözcüklerin kullanımını azaltıp özgün bir dil kullanmaktan yana olanlar bu tür totolojileri sözcük diye kullanmasınlar. "Berim" ya da "Bermek" Türkçe bir sözcük değil.

Lütfen! Vikipedi yazarlarını ciddiyete davet ediyorum. --78.167.55.149 02:02, 12 Ağustos 2011 (UTC)

Muhtemelen, "bilgisayar" kelimesinin Aydın Köksal tarafından 1969'da "uydurulmuş" olduğundan haberiniz yok! Zira, bir kişinin canının istemesi ve diğerlerinin de beğenmesi, varolmayan bir sözcüğü "Türkçe" yaptı. Sizin savlarınıza göre, "bilgisayar" sözcüğü Vikipedi'de hiçbir zaman yer almamali! Bunun yerine, "bermek sözü yeterince kabul görmüş değil, bu yüzden Vikipedi'de yer almamalı" deseydiniz daha tutarlı olurdu. 68.33.161.132 06:35, 22 Ekim 2012 (UTC)