Tartışma:Batıda Kan Var

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Amerikan sineması (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerikan sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerikan sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İtalya (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İtalya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İtalya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bir Zamanlar Batı'da[kaynağı değiştir]

Batıda Kan Var başlığının Bir Zamanlar Batı'da olarak değiştirilmesini istiyorum. [1]

[2]

[3]

--İsimsiz kullanıcı--


Türkçe Vikipedi'de yabancı filmlerin Türkçe adlandırılmasında Türkiye sinemalarında ilk gösterildikleri zamanki afiş isimleri dikkate alınmaktadır. Sonradan verilen TV veya video isimleri veya özgün adının Türkçe çevirileri ancak film Türkiye'de sinemalarda vizyona girmemişse kullanılabilirler. Bu alternatif isimler de madde içerisinde veya bilgi kutusunda uygun biçimde zikredilebilirler (zaten bu maddede de alternatif adından bahsedilmiş). Bu film de zamanında sinemalarda "Batıda Kan Var" adıyla gösterildi[4][5] ve başlık bu şekilde kalmalıdır.--docbaba 10:37, 2 Kasım 2013 (UTC)Docbaba mesaj
Not: İthal filmlerin Türkçe adlandırılması diye bir madde açmıştım. Daha etraflı bilgi için bir göz atılması uygun olacaktır.
  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt0064116/
  2. ^ http://www.beyazperde.com/filmler/film-2021/
  3. ^ www.sinemalar.com/film/1333/bir-zamanlar-batida‎
  4. ^ "C'era una volta il West (1968) / Release dates for" (İngilizce). IMDb. 6 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2011. 
  5. ^ Tuncan Okan. "Milliyet Gazetesi Arşivi / Milliyet Sanat Dergisi". gazetearsivi.milliyet.com.tr. 30 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2011.