Tartışma:Yahudilikte Seçilmiş Halk inancı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Felsefe (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu sayfada yazanlar için kaynak(kaynakça) gösterilmemiş ancak bu konuda herhangi bir uyarı da yok gördüğüm kadarıyla. Kaynak belirtmeden yazılan herşey havada kalmakta ve yazan kişinin düşüncelerini ifade etmekten ya da iddia olmaktan ileri gitmemektedir.Bu imzasız yazı 88.226.236.243 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

mezhepsel farklılıklar[kaynağı değiştir]

öncelikle bu başlıkta yer alan bilgilerin Yahudiliğin her mezhebinde aynı ölçüde kabul edilip edilmediği belirtilmemiş. durum böyleyken yüzeysel bir okumayla Yahudiler her din ve ırktan insanın İsrail Halkından olabileceğini kabul ediyor demek biraz havada kalıyor. mezhepsel farklılıklar ortaya konulmalıdır.

Başlıktaki gereksiz büyük harflerin kaldırılması[kaynağı değiştir]

Maddenin başlığının "Yahudilikte Seçilmiş Halk inancı"ndan "Yahudilikte seçilmiş halk inancı"na dönüştürülmesini talep ediyorum. Seçilmiş Halk ibaresinin büyük harfle başlanmasını gerektiren bir durum yok. -- İskenderBalas💬 18.35, 27 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]