İçeriğe atla

Tartışma:Vegas Çatışması

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu muharebe acaba aşağıdakilerden hangisidir?

Maddenin buna göre yeniden yazılması ve/veya düzenlenmesi gerekmektedir...эртлй 11:50, 20 Temmuz 2011 (UTC)

Vegas Muharebesi maddesi, Kullanıcı Takabeg'in ricası üzerine Haziran/2010'da Türkiye Muharip Gaziler Derneği web sitesinden yararlanılarak hazırlanmıştı. (mesaj sayfamda [1] Takabeg'in önerdiği internet bağlantıları görülebilir) Belirtilen maddelerin bir çevirisi yapılırsa karşılaştırabiliriz. --Makedon 18:30, 20 Temmuz 2011 (UTC)
Maddenin "muharebe" olarak adlandırılmasında sorun görünüyor. Bahis konusu ileri karakol, uzunca bir cephe hattı boyunca çok sayıda karakoldan birisi ve cephe boyunca saldırı/çarpışmalar yaşanmış. Maddede anlatılan bilgilerde zafer kazanıldığı belirtilse de bu linkteki eserin 30.sayfasında 6 Temmuz 1953 itibarıyla Vegas'ın karakolunun düştüğü, sonrasında diğer karakolların da tutunamadığından bahsediliyor. Ancak buna rağmen İngilizce Hook Muharebesi maddesinde Çin saldırılarının püskürtüldüğü ve zafer kazanıldığı yazılmış. Ateşkes görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde görüşmelerde tarafların elini güçlendirmek için girişilen bir saldırı gibi görünüyor. Önerim madde adının daha açıklayıcı olarak "Vegas karakolu savunması" gibi bir adlandırmayla "Hook Muharebesi" altında geçmesidir...эртлй 06:09, 21 Temmuz 2011 (UTC)
Bir diğer alternatif, "muharebe" yerine "çarpışma" denmesi olabilir. "Çarpışma", "muharebe"den daha küçük bir savaşma cinsi oluyor (TDK: Öncülerin veya küçük birliklerin yaptıkları küçük savaşma).--İnfoCan 15:00, 21 Temmuz 2011 (UTC)
Ertly'nin açıklamalarından benim vardığım sonuç, bir muharebe maddeleştirilmeden onun kapsamındaki bir çatışma maddeleştirilmiş. Bu konuda mahçubum. Sonuç olarak yapılması gereken, görebildiğim kadarıyla Hook Muharebesi'nin çevrilmesi ve sonra bu maddenin alt başlığa yerleştirilmesi. Ne yazık ki konu, programım dışında kalıyor. Bunun için de mahçubum. --Makedon 19:32, 21 Temmuz 2011 (UTC)

Bu çatışma Nevada Çatışmasının hikayesine daha çok benziyor.[kaynağı değiştir]

İngilizce maddelerde Vegas Çatışması 26-30 mart 1953'te görünüyor. Bu çatışmada Türk askeri zikredilmiyor. Ancak Nevada Çatışması İngilizce maddesi neredeyse tıpatıp bu maddeyle aynı. Ayrıca bu maddenin aksine, ingilizce maddede bu çatışmanın zaferle değil, kayıpla sonuçlandığı belirtiliyor. Maddenin İngilizce başlığı The battle of Nevada Complex. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Nevada_Complex AYHANYILDIZ (mesaj) 08.00, 1 Ocak 2022 (UTC)Yanıtla